Налагат ни се решения, за които научаваме от медиите, така не може да продължава, обяви Първанов (ви

  • 15 март 2016 12:37

  • 2270
  • 3
Налагат ни се решения, за които научаваме от медиите, така не може да продължава, обяви Първанов (ви
© Булфото

На пресконференция на ПП АБВ във връзка с Изборния кодекс и предстоящия президентски дебат лидерът на партията президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в заяви, че настояват за работеща коалиция, а не за постове. „Коалиция "ГЕРБ плюс" няма да е работеща оттук нататък“, предупреди той, предаде репортер на Новини.бг.

Във връзка с взаимоотношенията в Съвета за развитие на коалицията, от партията настояват да бъде променен начина на работа в коалицията. "Свидетели сме как се взимат решения през последните месеци“, заяви Първанов и даде примери: „Спирането на обществени поръчки, процедурата по КЗК, Законът за черноморското крайбрежие и не на последно място приетото задължително гласуване на първо четене в НС“.

„Така коалицията не може да продължи да работи“, категоричен беше президентът Първанов.

В тази връзка от АБВ настояват да има ясни правила за работа на Съвета за развитие и този орган да е работещ, а не само да е “апендикс“.

„Ние бяхме сред съавторите и предложихме този формат да е 2 плюс 2, защото държахме на лека дистанция на партии като АБВ от управлението и не възразявахме част от решенията да се вземат в по-тесния формат, но нещата се промениха", поясни Първанов и обясни, че това е станало така не само защото реформаторите са останали с 13 депутати, но и защото нещата се променят.

"Виждаме, че се налагат едни решения от тази група или в някакъв друг по-тесен състав и ние научаваме за тях от медиите. Ние си знаем цената. Мисля, че сме направили достатъчен актив за коалицията, за да можем да поставим този въпрос", смята той.

"Имаме идея да организираме един съвместен форум, свързан с демографската политика. Той може да бъде елемент от президентските дебати, които провеждаме, но по-важното е да участваме повече партии и експерти и да имаме един добър резултат", каза още той.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2270 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.16 | 15:35

3
МНОГО СМЕШНО.ТА ДО СЕГА КАКВО ПРАВЕХТЕ? ИЗПЪЛНЯВАХТЕ ЗАПОВЕДИ ОТ ВЪН.И ИСКАНИЯТА НА МОНОПОЛИТЕ.СВИКНАЛИ СТЕ ДА СТЕ ПОДЛОГИ
хм

2016.03.16 | 15:35

2
ъмчи вий не сте ли в управлението бе, Гоце?!

2016.03.15 | 20:34

1
Агент Гоце е пропуснал някоя комисиона покрай разправиите с хотелчето май и сега вие на умряло!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини