АБВ: Има още какво да се направи в здравеопазването, образованието и демографската политика

  • 18 март 2016 10:19

  • 830
  • 0
АБВ: Има още какво да се направи в здравеопазването, образованието и демографската политика
©

Приветстваме традицията на политическите консултации и смятаме, че е добра. Резултатите от тях са много важни. Това каза Мариана Тодорова от ПП АБВ от трибуната на Народното събрание.

Тя посочи, че политическите консултации са важни, защото само държавният-глава може да катализира единни решения след тях. „За нас е много важна стратегията 2030 и предложените 17 цели на ООН. Всички предизвикателства пред света изискват обмисляне в по-дългосрочен аспект. България има визия и дневен ред по тези въпроси. За нас е важно, че единението и целите могат да родят идеала ни“, посочи Тодорова.

От АБВ споделяме високата оценка на президента за извършената пенсионна реформа, както и на пакета закони в сектор "Сигурност". „Не само енергийната ефективност е важна, но и проектите, които страната ни трябва да преследва. Важно е постигнатото в правосъдието. Споделяме оценката, че има още какво да се направи в здравеопазването, образованието и демографската политика“.

„Ние от АБВ ще предизвикаме политически консултации по темата за демографската политика“, съобщиха от АБВ. Тодорова уточни, че ще се търси съдействието на всички парламентарни групи.

„Ще се произнесем и по въпроса за задължителното гласуване. Бежанската криза е сериозен проблем. За нас е важно и мястото на българите в чужбина и участието им в политическия процес у нас. Очакваме да чуем по-ясна и по-категорична позиция относно процедурата за свикване на референдум. Приветстваме добрия диалог и благодарим на президента“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини