НС ще гласува кандидатурата на Екатерина Захариева за министър на правосъдието

  • 18 декември 2015 07:24

  • 718
  • 0
НС ще гласува кандидатурата на Екатерина Захариева за министър на правосъдието
© Novini.bg

Днес депутатите ще гласуват кандидатурата на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за министър на правосъдието. Това предвижда програмата за работа на парламента.

Предложението бе направено от министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на заседанието на Министерски съвет на 16 декември 2015 г. Премиерът обяви, че изборът е паднал върху нея след направени консултации между лидерите на ГЕРБ и Реформаторския блок, както и с подкрепата на АБВ и Патриотичния фронт.

Вчера Захариева проведе срещи с парламентарните групи на партиите от управляващото мнозинство, за да ги убеди да я подкрепят.

Програмата за работа на парламента предвижда и провеждане на редовния парламентарен контрол, който ще започне от 11.00 часа. На въпроси ще отговарят заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., министъра на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, министъра на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., министъра на образованието и науката Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент, министъра на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, и министъра на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини