РБ без общо решение дали да подкрепи Екатерина Захариева за нов правосъден министър

  • 17 декември 2015 16:14

  • 1598
  • 2
РБ без общо решение дали да подкрепи Екатерина Захариева за нов правосъден министър
© Булфото

Парламентарната група на Реформаторския блок не е взела решение дали ще подкрепи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за нов министър на правосъдието. Това каза пред журналисти съпредседателят на групата Найден Зеленогорски след среща със Захариева.

Зеленогорски обясни, че решенията в групата се вземат с мнозинство две трети, но на днешното заседание такова съгласие не е било постигнато. "В такава ситуация по правилник всеки гласува по съвет и съгласно личното си убеждение", заяви той. По думите му има депутати от блока, които още не са взели окончателно решение.

Попитан за решението на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и да не подпише актуализираното коалиционно споразумение, Зеленогорски каза: "Аз не виждам защо не искаш да подпишеш това до 3-4 месеца да има антикорупционен закон или до 5, 6, 7 месеца да има значителен напредък по отношение на Закона за съдебната власт. Не знам как това може да се обясни на хората и на обществото."

По отношение на срещата със Захариева Зеленогорски посочи, че участниците в нея са подчертали, че очакват в следващите шест месеца да има значителен напредък в съдебната реформа и че за тях най-важни са Законът за съдебната власт и антикорупционният закон. "Истината е, че ако вчера не бяха минали промените в Конституцията, нямаше да има никаква съдебна реформа в идните няколко години", допълни депутатът.

Според Зеленогорски Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще бъде избрана за министър утре. Аз лично я поздравих за изключителната смелост, която проявява, каза той. В тежки кризи жените обикновено поемат нещата в свои ръце, отбеляза Найден Зеленогорски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1598 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dsdsf

2015.12.17 | 20:02

2
ГРОБ ЗА ЗЕЛЕНОГОРСКИ И ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО

2015.12.17 | 18:04

1
DURTA KURVA

Добави коментар

Водещи новини