-
19 ноември 2015 09:11
- 2245
- 0
Кестените са високо ценени в готварството, поради много причини. Тези красиви, лъскави ядки са еднакво подходящи както за добавка към сладки, така и към солени ястия. Сезонът на кестените е кратък и може да ги намерите през есента. Вакуумирани и консервирани се срещат през цялата години в големите супермаркети.
Пресните кестени, трябва да бъдат добре термично обработени и никога не се консумират сурови, поради тяхното съдържание на танинова киселина. Трябва да премахнете обвивката на кестена, чрез варене или печене. И за двата варианта се прави малък разрез. Външната обвивка е горчива и неприятна, така че се постарайте да я премахнете добре. Текстурата на кестените е много подходяща, за да бъде алтернатива на брашното в направата на десерти. Това, което трябва само да направите е да смелите кестена в блендер и е готов за направата на хлябове, сладкиши, мъфини, разказва foodpanda.
Най-популярните десерти със съдържание на вкусната ядка са сладолед, който се приготвя като разбиете сметана, пудра захар и подсладено пюре от кестени.
Друг десерт е „Райска комбинация”, както го наричат французите. Това са захаросани кестени, заляти с течен шоколад. Тези сладки бонбони се консумират самостоятелно или се ползват за украса на трюфел-торта. Италианците пък приготвят - варени кестени в захарен сироп, поднесени с топка сладолед.
Преди десетилетия, кестените са използвани предимно в селската кухня, докато днес са истински деликатес. Приготвят се яхнии и гювечи или се сервира на пюре. Подходящи са като гарнитура към телешко месо или друг вид печено.
Кестените намират приложение и в салатите като най-популярната е салата с кълнове, гарнирана с печени кестени.
Подходяща е за Коледната вечеря.
Този плод е изключително предпочитан в рецептите в Китай, Португалия, Испания, Италия, Франция, Словения, Хърватия, Корея и Югоизточна Азия.
Той е полезен, диетичен и вкусен, което го прави апетитен за всеки гастроном.
Различните сортове имат различен вкус като варират в зависимост от условията на отглеждане.
Последвайте канала на
Свързани новини
Готвенето с растителни масла води до рак
09 ноември 201507:12
Нови технологии за здравословно и лесно готвене
13 октомври 201514:49
Ученици ще представят на фестивала "Усмивки на брега" стари рецепти за ястия с риба
07 октомври 201514:13
5 рецепти за вкусни ястия от горски гъби
14 септември 201517:33
Най-вкусните закуски от цял свят
24 август 201517:58
Мъж се разведе с жена си, готвила му бавно
14 август 201507:15
Пет храни, които са по-полезни сготвени
02 март 201610:50
Левски с второ поредно поражение след голямо шоу срещу чехи, Сангаре напомни за най-добрите си дни
На почивката: Ювентус 0:0 Милан
Голове на Дарвин Нунес в добавеното време донесоха първа победа на Ливърпул в Премиър лийг за тази година
Арсенал 0:0 Астън Вила, натиск на домакините и пропуск на гостите
Веласкес обясни на какво се дължат многото допуснати грешки
Български тийнейджър направи фурор на Световната купа в Банско
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Надежда Йорданова: ПП-ДБ щеше да подкрепи кабинета, ако ГЕРБ беше приела декларацията ни
18 януари 202518:23
Акад. Николай Денков отговори на Пеевски: Не ти се получи тогава при нас, няма да ти се получи и в бъдеще
18 януари 202516:40
Обвинението срещу Кирил Петков пада в съда на 99%, смята Бойко Найденов
18 януари 202517:57
Политологът Даниел Смилов: Приемат ли ни в Еврозоната, кабинетът "Желязков" ще се счита за успешен
18 януари 202516:50
Бившият министър на икономиката Николай Василев: Сега е моментът да поискаме конвергентен доклад за Еврозоната!
18 януари 202517:17
Паргов от БСП посочи плюсовете от членство в Еврозоната, но предупреди: Влизането в клуба на богатите не ни прави автоматично по-богати
18 януари 202518:30
Трета област близо до епидемия: кога може да се мисли за грипна ваканция?
18 януари 202519:50
Politico: Радиоактивна бомба се крие под ледовете на Гренландия
18 януари 202519:22
Доказано: човешкият мозък страда от четене на глупости
18 януари 202519:10