-
19 ноември 2015 09:11
- 2228
- 0
Кестените са високо ценени в готварството, поради много причини. Тези красиви, лъскави ядки са еднакво подходящи както за добавка към сладки, така и към солени ястия. Сезонът на кестените е кратък и може да ги намерите през есента. Вакуумирани и консервирани се срещат през цялата години в големите супермаркети.
Пресните кестени, трябва да бъдат добре термично обработени и никога не се консумират сурови, поради тяхното съдържание на танинова киселина. Трябва да премахнете обвивката на кестена, чрез варене или печене. И за двата варианта се прави малък разрез. Външната обвивка е горчива и неприятна, така че се постарайте да я премахнете добре. Текстурата на кестените е много подходяща, за да бъде алтернатива на брашното в направата на десерти. Това, което трябва само да направите е да смелите кестена в блендер и е готов за направата на хлябове, сладкиши, мъфини, разказва foodpanda.
Най-популярните десерти със съдържание на вкусната ядка са сладолед, който се приготвя като разбиете сметана, пудра захар и подсладено пюре от кестени.
Друг десерт е „Райска комбинация”, както го наричат французите. Това са захаросани кестени, заляти с течен шоколад. Тези сладки бонбони се консумират самостоятелно или се ползват за украса на трюфел-торта. Италианците пък приготвят - варени кестени в захарен сироп, поднесени с топка сладолед.
Преди десетилетия, кестените са използвани предимно в селската кухня, докато днес са истински деликатес. Приготвят се яхнии и гювечи или се сервира на пюре. Подходящи са като гарнитура към телешко месо или друг вид печено.
Кестените намират приложение и в салатите като най-популярната е салата с кълнове, гарнирана с печени кестени.
Подходяща е за Коледната вечеря.
Този плод е изключително предпочитан в рецептите в Китай, Португалия, Испания, Италия, Франция, Словения, Хърватия, Корея и Югоизточна Азия.
Той е полезен, диетичен и вкусен, което го прави апетитен за всеки гастроном.
Различните сортове имат различен вкус като варират в зависимост от условията на отглеждане.
Последвайте канала на
Свързани новини
Готвенето с растителни масла води до рак
09 ноември 201507:12
Нови технологии за здравословно и лесно готвене
13 октомври 201514:49
Ученици ще представят на фестивала "Усмивки на брега" стари рецепти за ястия с риба
07 октомври 201514:13
5 рецепти за вкусни ястия от горски гъби
14 септември 201517:33
Най-вкусните закуски от цял свят
24 август 201517:58
Мъж се разведе с жена си, готвила му бавно
14 август 201507:15
Пет храни, които са по-полезни сготвени
02 март 201610:50
Славия удари носителя на Купата и се върна в битката за ЛК
Хосе Кордоба се приближава до Рейнджърс
Арда и ЦСКА 1948 пропуснаха да се доближат до баража за Европа
Илиев обяви имената за Румъния и Словения: Чочев аут, дебютант от Славия
Картината почти се изясни
Разчувстваният Гуардиола: Юрген много ще ми липсва, той беше важна част от живота ми
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Социалната комисия отхвърли предложението за задължителна подкрепа в надзора на НОИ на 11% ръст на пенсиите
20 май 202418:05
Акад. Николай Денков: Очакваме медицинският хеликоптер да полети първата седмица след изборите – познайте защо
20 май 202419:00
Ето какво обеща Борисов на представители на IT сектора
20 май 202419:38
Акад. Румен Ралчев: Шофьорите в НСО не са над закона
20 май 202420:51
ГДБОП арестува служители на телекомуникационна компания за фалшиви договори и присвояване
20 май 202420:27
Мъж на 51 години загина при пътнотранспортно произшествие в Каварна
20 май 202421:41
Детето от село Стоб е починало от задавяне?
20 май 202421:23
Проф. Чуков за смъртта на иранския президент: Предстои тежък период. Кой е възможният наследник?
20 май 202422:06
Мария Бакалова блесна на червения килим в Кан
20 май 202421:23