Новият общински съвет на Пловдив встъпи в длъжност

  • 05 ноември 2015 12:36

  • 1245
  • 0
Новият общински съвет на Пловдив встъпи в длъжност
©

Новият общински съвет на Пловдив положи клетва на тържествена церемония в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей в Пловдив. Събитието започна с химна на Република България, след това председателят на общинската избирателна комисия в Пловдив Деница Чингарова прочете имената на избраните общински съветници, кмет на Пловдив и кметове на райони.

В присъствието на областния управител на Пловдивска област Розалин Петков новоизбраните съветници и кметове положиха клетва в последващите си действия да се ръководят от интересите на гражданите на община Пловдив и да работят за тяхното благоденствие. Спечелилия втори кметски мандат Иван Тотев подписа клетвения лист лично пред областният управител, а районните кметове и общински съветници го направиха по места.

Единствената точка в тържествената учредителна сесия на Пловдивският общински съвет бе избор на негов председател. За поста с абсолютно мнозинство бе избрана Савина Петкова от коалиция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно". След проведеното тайно гласуване стана ясно, че тя е подкрепена от 44 от общо 50 присъствали съветници.

За конкурентката й Дани Каназирева от "Съюз аз Пловдив" гласуваха едва шестима души. Новият председател на Общинския съвет в Пловдив пожела успешен мандат на своите колеги и насрочи следващото заседание за 19 ноември.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1245 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини