Хората от СИК остават заключени в "Арена Армеец", още един мъж припадна

  • 26 октомври 2015 16:11

  • 3175
  • 6
Хората от СИК остават заключени в "Арена Армеец", още един мъж припадна
© Булфото

Представителите на секционните избирателни комисии остават заключени в столичната зала "Арена Армеец", където трябва да предадат изборните протоколи от вчерашните местни избори. Обработени са едва една трета от документите, съобщи БНР.

Междувременно още един мъж колабира от преумора в залата, след като няколко други направиха това по-рано и бяха приети в болница. Човекът припадна, докато чака реда си, за да предаде изборните протоколи и бюлетините от местния вот. Няколко души веднага се стекоха да помогнат на младия мъж, но въпреки бързата реакция на останалите чакащи в "Арена Армеец", ситуацията с пострадалия се влоши. Чуваха се викове за помощ от хората наоколо.

По-рано днес се заговори за спонтанен аборт на бременна жена – информация, която по-късно бе опровергана от бъдещата майка и лекарите, които я прегледаха. Вицепремиерът Томислав Дончев, който заедно с вътрешния министър отговарят за протичането на изборния процес, изрази крайното си възмущение от липсата на организация по приемането на изборните бюлетини и протоколи. Дончев призова ЦИК бързо да разреши проблема.

Край "Арена Армеец" пристигат близки на стотиците председатели и членове на секционните комисии. Те носят храна, напитки, цигари, някои дори и лекарства за болните си близки, които стоят от снощи вътре в залата. Хората, които излизат отвътре, продължават да разказват за хаоса и че няма никаква организация.

"Оставка" и "Убийци" скандираха стотици хора вътре в залата. Чували с бюлетини има навсякъде по пода на "Арена Армеец". Някои от членовете на СИК разсипаха бюлетините по земята, други пък започнаха да ги събират.

„Все по-зле се правят избори. Трагедията тук е ужасна. Хората тук са изключително изнервени, даже имаше и сбивания. Има хора, които се опитват само да напуснат по някакъв начин, защото първо в европейска държава човек е ангажиран над 24 часа с труд и това е малко извън правилата. Как е възможно на избори с три бюлетини, с три протокола да се сложат всички хора в едно-единствено пространство в "Арена Армеец"?“, недоумява един от председателите в Секционна избирателна комисия на тазгодишните избори Десислава Росенова.

Последвайте канала на

3175 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.03.25 | 23:58

6
ГЕРБ били спечелили изборите ?! ХАХАХА , ХОХОХО ! Защо изобщо ги проведохте бе , ТИКВИИИ ?! Да бяхте обявили победата си още предния ден ! ПАНДИЗ за ВАС ! МОШЕНИЦИ !
Българ

2017.03.25 | 23:57

5
Кво е тва безхаберие, защо оставят хората да припадат бе идиоти?
123

2017.03.25 | 23:57

4
каква е тази простащина.еб.ахти държавата и администрацията и гербаджийските номера.задръжте ги още заключени хорицата 2 дена и всичко ще припадне и бюлетинките на 100 % са ваши.

2015.10.27 | 03:57

3
САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧИСТ ЛИДЕР НА ПАРТИЯ !

2015.10.27 | 03:57

2
ГЕРБ са УБИЙЦИ ! ОТМЯНА НА ИЗБОРИТЕ !

2015.10.27 | 03:57

1
ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ ! АБСОЛЮТНА ФАЛЩИФИКАЦИЯ НА ВСИЧКО ! ОТМЯНА НА ИЗБОРИТЕ ! ПРЕСТЪПНАТА ГЕРБ В ЗАТВОРА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА !

Добави коментар

Водещи новини