Кунева: Не искаме оставките на министрите, отговорни за провеждането на изборите (видео)

  • 26 октомври 2015 15:38

  • 1872
  • 4
Кунева: Не искаме оставките на министрите, отговорни за провеждането на изборите (видео)
© Булфото (архив)

Силно сме притеснени от това, което се случва в зала "Арена Армеец". Имаме две конкретни предложения. Трябва да се организира изслушване на ЦИК и министри, свързани с изборите, за да се разбере кой носи отговорност. Другото е, че хората трябва да бъдат пуснати незабавно, без това да нарушава Изборния кодекс. Вчера имаше пълна дезорганизация в софийските избирателни комисии.

Това каза на пресконференция Настимир Ананиев от Движение България на гражданите, които коментираха вчерашния първи тур на местните избори. Искам да благодаря на всички, които гласуваха за нас, каза председателят на движението и вицепремиер Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Много съм щастлива, че на много места нашите кандидати имат най-много преференции. Това означава, че ние залагаме на мажоритарния вот и нашите хора по места са обяснили правилно за преференциалния вот. Това е посоката, в която ще развиваме ДБГ, а чрез нас и Реформаторския блок. На места можеше да имаме по-висок глас. Това щеше да се случи, ако бяхме направили по-рано единната регистрация. Така щяхме да убедим хората, че зад тях седи една голяма организация. От ДБГ настояваме още утре да се свика Изпълнителния съвет на РБ и да вземем важни решение между първи и втори тур, категорична беше Кунева.

Искам да изкажа огромната благодарност на ДБГ към нашите хора по места, които доказаха, че си вършат перфектно работата. Добрите резултати на РБ се дължат много на резултатите на ДБГ, пък заяви Димитър Делчев. В Плевен влизаме първи на балотажа. В Добрич сме единствената партия, която застраши досегашния кмет. Печелим кметските места в Априлци, Струмяни и още няколко градове. На 7-8 места сме на балотаж, разкри той.

Все още очакваме окончателните данни от ЦИК и ОИК, започна своето изказване Найден Зеленогорски. За наша радост, нашите предварителни виждания се потвърдиха. Печелим кметове в 16 общини. Имаме доста сериозни възможности в тези 32 общини и четири района в София, в които отиваме на балотаж. Тук говоря само за представителите на ДБГ. Очаквам да се справим много добре в тези тежки балотажи. Силно се надявам, че ще направим максималното през тази една седмица. Призоваваме нашите опоненти да се прави една толерантна изборна кампания. Аз искам да попитам нашите големи съюзници, когато искахме да се направят промени в Изборния кодекс, защо това не се случи? Сега виждаме резултатите. Преференциите не се броят, прехвърлят се на други партии и имена. Това е недопустимо. Ние ще подадем жалба и ще искаме ръчно преброяване, заяви още Зеленогорски.

Ние искаме да се изслушат министрите отговорни за изборите, но това не означава, че искаме оставки. Искаме да видим къде е сгрешено, за да не се повторят тези грешки, отговори Кунева на въпрос за неразбориите в изборната нощ и през днешния ден. Аз смятам, че Румяна Бъчварова и Томислав Дончев са отговорни хора. Те ще кажат какво се е случило наистина. Относно изказването на г-н Ананиев от сутринта, той го е казал от нас и ние ще го обсъдим, каза още вицепремиерът. На утрешната сбирка на Изпълнителния съвет на РБ ще предложим на балотажа в Пловдив да бъде подкрепен Славчо Атанасов, а не кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев, казаха още от ДБГ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1872 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
САНЯ

2015.10.27 | 19:55

4
НАРОДЕ- НАРОДЕ - НАРОДЕ
МИТКО

2015.10.27 | 19:53

3
В БГ ЛУД СВИРИ - ЛУД ИГРАЕ -КОИТО ГО ГЛЕДА УМ НЯМА
123

2015.10.26 | 21:37

2
КУНЕВА ДАЛИ НЯМАШЕ ДА ИЗКАШ ОСТАВКИ АКО ТОВА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО НАПРИМЕР ПРИ ОРЕШАРСКИ.ВСИЧКИТЕ ОТ БОРИСОВ ДО КАРАКАЧАНОВ СТЕ ЕДНИ ГОЛЕМИ МАСТИИ.ТАКАВА ПОДИГРАВКА СЪС ХОРАТА Е НЯМАЛО ДО ТОЗИ МОМЕНТ.ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА ВИДИТЕ КАК ГЕРБ ОЦЕНЯВА ТЕХНИТЕ ХОРА ,ЗАЩОТО ВЪТРЕ В ЗАЛАТА 70%СА ХОРА КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ

2015.10.26 | 19:14

1
ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ ! АБСОЛЮТНА ФАЛЩИФИКАЦИЯ НА ВСИЧКО ! ОТМЯНА НА ИЗБОРИТЕ ! ПРЕСТЪПНАТА ГЕРБ В ЗАТВОРА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини