Хаос при приемането на бюлетините в "Арена Армеец", припадат хора (обновена+видео+снимки)

  • 26 октомври 2015 07:37

  • 14316
  • 17
Хаос при приемането на бюлетините в "Арена Армеец", припадат хора (обновена+видео+снимки)
© Мартин Младенов

Заключени сме все едно сме някакви животни. Хора припадат непрекъснато, вече имаме дори един смъртен случай. Това каза във включване по телефона в сутрешния блок на БНТ Бонка Михайлова, зам.-председател на Районна избирателна комисия (РИК)-14. В зала "Арена Армеец" се предават протоколите от местните избори в столицата.

Към 4.30 часа тази нощ жена, докато й обърнат внимание, е починала в линейката, заяви тя.

Всички избирателни комисии са в една РИК. Сигурно сме над 100 000 души тук, каза още Михайлова.

Хората се чувстват унижени, явно бюлетините са по-важни от хората, каза в ефира на БТВ Любка Миланова, член на секционна комисия. Хора в залата са издигнали плакати с надпис "SOS". По думите на Миланова на 25 души им е станало лошо, а изборни книжа са се приемали до 4 ч. сутринта.

Снимка: Мартин Младенов

От столичната полиция официално отрекоха информацията за смъртен случай в зала "Арена Армеец". По информация на СДВР до този момент със съдействието на служителите на реда, медицински екипи са оказали помощ на 22-ма души, които са почувствали временно неразположение. Шестима от тях са откарани в болница, 3-ма са оставени за лечение. Няма смъртен случай. Полицията продължава да изпълнява ангажиментите си по охраната на изборните книжа по законоустановения ред, съобщават от пресцентъра на МВР.

Снимка: Анна Пелова

Нашите служители имат основната функция да охраняват процеса, каза във включване по телефона на БНТ вътрешният министър Румяна Бъчварова. Организацията по приемането и предаването на бюлетините се прави от ЦИК. Нашата работа е да окажем съдействие на място, добави тя. Бъчварова посочи, че все още няма информация за смъртен случай в зала "Арена Армеец".

Снимка: Анна Пелова

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов също каза, че засега няма данни за смъртен случай в залата. Стискам палци на тези хора да издържат. Няма какво да се направи, трябва да се приемат изборните книжа, заяви той.

И директорът на Спешна помощ д-р Георги Гелев категорично отрече информацията за починала жена.

Снимка: Анна Пелова

След края на изборния ден и в момента включително, района около зала „Арена Армеец“ обслужват общо 7 спешни медицински екипа – пет на ЦСМП София, един на Първа градска болница и един на Четвърта градска, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Екипите са прегледали 25 човека, от които хоспитализирани в УМБАЛ „Св. Анна“ са 4-ма души: един пациент с комоцио, пациентка със спонтанен аборт, един пациент с преходни нарушения на мозъчното кръвообращение и един с остър апендицит.

В момента в зала „Арена армеец“ се намират около 5000 души. Днес, през деня, медицинска помощ е оказана на още 11 души, от които 3-ма са хоспитализирани в УМБАЛ „Св. Анна“– един пациент с епилепсия, един с високо кръвно и един с колапс.

В Министерство на здравеопазването и в ЦСМП няма постъпила информация за смъртни случаи, Спешните екипи продължават да оказват помощ на нуждаещите се, уточняват от здравното министерство.

По-късно от "Света Анна" опровергаха информацията на МЗ, че приета в болницата бременна жена е направила спонтанен аборт. От там също така уточниха, че приетите в здравното заведение бременни жени са две.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14316 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2015.10.27 | 20:00

17
Някой пак се оака !Интересно кой ли е ??
В е л и к и я

2015.10.27 | 19:58

16
Ударихме дъното ..... Жалка история !
гост

2015.10.27 | 19:58

15
Бай Ганьо прави избори

2015.10.27 | 19:47

14
Кметове и общински съветници се назначават.не се избират.Предварително всичко е преразпределено.А нещастните хорица си мислят,че допринасят нещо със своя глас при гласуването.
Тъпи сме

2015.10.27 | 19:47

13
До къде я докарахме щом и хора си заминаха заради едни нагласени избори. Иначе разни политяги и комисии показаха, че за тях преброяването на купените гласове е много по-важно от вашия живот.
Antipolitik

2015.10.27 | 19:44

12
Българите отново показаха,че обичат сатрапите и приматите.Но примитивните общества си избират и примитивни водещи.Жалкото е,че евросубсидиите ще продължават да отиват в джобовете на доган,борисов,пейовский,котараците,златаците и други комунистически и посткомунистически лица и свързани с тях фирми.Но щом обществото си харесва Българоубийците,халал да са му.Така Горанов ще завърши палатите си,Пейовский ще се обогати с още няколко милиарда,а общините ще преперат парите на мафията и те ще са чисти!

2015.10.27 | 19:44

10
Еми що не щете електронно гласуване , тогава?!!!!А?!!!И още- защо членове на комисиите са бременни жени и хора на по 70 години ?! Знае се спецификата на работата им, трябва да ес съобразява и здравословното им състояние!!

2015.10.27 | 19:44

11
Какво електронно гласуване бе соросоид,при твоито "електронно гласуване" мафията която държи софтуера управлява до живот.
1345

2015.10.27 | 19:43

9
Нали искате Фъндъкова,ето ви я,хората да умират заради нея,та тя да си търка задника още 4г на кметския стол.
Да ти пикая на държавата

2015.10.27 | 19:43

8
Заради 50 лв простаците ше пукнат от собствената си простотия и лакомия ахаха.Пост народ, слаба държава.
ахахах

2015.10.27 | 19:43

7
А тия дето спят по скамейките хич не може да им се подменят чувалите, ама хич. Избпорите са напълно честни и нефалшифицирани, както всички досега, вервайте ми!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини