Бъчварова: Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват

  • 24 октомври 2015 15:50

  • 1172
  • 2
Бъчварова: Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват
© Булфото

Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори.

"През месец август е утвърден план с конкретни дейности, срокове и отговорници по организация управление оперативно издирвателната дейност, охранителни и превантивни действия, пожарна безопасност и информационно и комуникационно осигуряване при провеждането на изборите", заяви Бъчварова.

Тя увери, че в областните дирекции се изпълняват мерки, съобразени със спецификата на района и се осъществява контрол по изпълнение на дейностите. "От дирекция "Инспекторат" се извършва проверка по създадената организация във връзка с изборите и са отстранени констатираните пропуски по изпълнение на основните дейности", посочи тя. "За координиране работата на МВР, ДАНС и Прокуратурата със съвместна заповед е формирано национално междуведомствено звено, създадени са и областни междуведомствени звена за координация и противодействие на територията на съответната област", добави министърът.

"Сключено е споразумение за сътрудничество с Асоциация "Прозрачност без граници" за взаимодействие по осъществяването на превенция и противодействие на престъпленията и другите правонарушения, свързани с упражняване на избирателните права на гражданите", посочи Бъчварова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1172 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Атака трол

2015.10.24 | 19:59

2
опорни точки: Бъчварова на съд! paste
митко

2015.10.24 | 19:59

1
Защо никога не говорите за транспортните произшествия и какво направихте за да спрете майките да слагат черни забрадки не станаха ли твърде много и не изпитваш ли угризение на съвеста

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини