Кметът на Белица положи клетва, въпреки напрегнатата обстановка

  • 03 ноември 2011 15:25

  • 1254
  • 0
Кметът на Белица положи клетва, въпреки напрегнатата обстановка
©

Новият Общински съвет и новоизбраният кмет на община Белица за трети мандат Ибрахим Палев от ДПС положиха клетва и встъпиха в длъжност, въпреки че обстановката в малкото планинско градче продължава да бъде напрегната.

Над 200 недоволни жители на общината са се събрали пред кметството и продължават да скандират „оставка" и „мафия", предаде БНР.

Юлиана Григорова, председател на Инициативния комитет за Белица, каза: "Всички хора, които са на площада в Белица – и те са не само от града, а и от цялата община, изразяват своето недоволство. Недоволството е от това, че през последните 2 мандата на кмета, който сега пак е избран, не се случва нищо в нашата община. В нашата община освен предизборно да се закърпят две дупки, друго не се прави".

По-рано днес пред БНР Палев заяви, че изборът му е легитимен и не буди съмнение. Според него, протестиращите пред кметството жители се организират от загубилия изборите Хасан Илан и напрежението може да прерасне в неконтролируем изблик на насилие.

Загубилият със 141 гласа кандидат за кмет Хасан Илан от сдружение „Европейска визия за етническа толерантност”, коментира от своя страна: За етническо напрежение въобще не може да се говори, защото тук на площада са и християни, и мюсюлмани, и роми. Всички партийни лидери, без ДПС, подкрепят цялата тази инициатива.

Новият кмет и съветниците от ДПС днес вместо в общината, се събраха в съседното село Краище и влязоха в кметството малко преди 14 ч., охранявани от полицейски кордон. Полицейското присъствие в центъра на Белица е сериозно.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини