Зеленогорски иска касиране на местните избори в Плевен

  • 01 ноември 2011 14:37

  • 1735
  • 4
Зеленогорски иска касиране на местните избори в Плевен
© Булфото

Ще настояваме за бъдат касирани изборите за общински съвет и за кмет на Плевен заради фалшификации.

Това заяви на пресконференция в местната централа на СДС Найден Зеленогорски. В жалба до съда СДС ще поиска да се блокира изпълнението на решението на общинската избирателна комисия за встъпване в длъжност на новоизбрания кмет, докато се извърши съдебната проверка.

Като досегашен кмет на Плевен Зеленогорски загуби на балотажа от кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков, който получи близо 400 гласа повече в своя полза.

Предпочитам достойна загуба, пред фалшифицирана победа, коментира Зеленогорски. Според него "случаят Бохот" е христоматиен пример за манипулациите на вота в изборния ден". Той е убеден, че загубата му се дължи и на осуетената регистрация, на лъжи и черна пи ар кампания от опонентите му.

Юристът Георг Спартански - досегашен председател на общинския съвет, допълни, че разполагат с много аргументи и свидетели за нарушенията.

Накрая на пресконференцията Зеленогорски разкри, че преди първия тур на изборите, служебният автомобил, който той ползвал най-често, по време на пътуване бил с отвъртени болтове на предното ляво колело. Не обявихме този факт, за да не истеризираме кампанията, каза Зеленогорски. По думите му, след изборите той ще възможност да отдели повече време и на партията СДС в национален мащаб като заместник-председател на националното ръководство.

Последвайте канала на

БТА
1735 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
123

2011.11.04 | 12:43

4
Тоя мръсен БОКЛУК закопа града заедно със своите дружки от БСП мафията и фирмите около тях !!! Айде сега селяндурите от с.Садовец дето се напълни администрацията с тях марш на село !!! Целия град се радва сега ...има някаква надежда поне !!! Чакаме с нетърпение одита на общината какво ще покаже :)
правда

2011.11.04 | 12:39

3
Победата на Стойков е фалшива ,вотът на гражданите подменен -това е безспорен факт.Нека победителят да е щастлив , но не и когато всичко е фалшиво .Герб нямаше да спечелят ако не бяха подменяли бюлетини.Всъщност те не са победители , а страхливци ,които не могат да излязат на честни избори ,защото нямаше да спечелят.
Плевен

2011.11.04 | 12:38

2
Чак пък успешен мандат... Нищо не направи за Плевен. Градът влизаше в новинарските емисии само, ако имаше бой или престрелки. Стига му толкова управление. Съжалявам го, че няма честта да приеме загубата като мъж. Алчността и наглостта нямат граници.
ечо

2011.11.04 | 12:38

1
защо не поиска преди да станат ясни резултатите-жалко....за успешния ви мандат.....не можете нормално да приемете нито победата нито загубата....

Добави коментар

Водещи новини