Росен Плевнелиев: Жена ми ще работи, не искам облаги за децата

  • 31 октомври 2011 19:56

  • 7083
  • 19
Росен Плевнелиев: Жена ми ще работи, не искам облаги за децата
© Булфото

Без шампанско и купон премина нощта на победата за новоизбрания президент на България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, разказа той за “24 часа”. След пресконференцията в НДК той се прибрал към 1,30 ч. Тримата му синове вече спели, а съпругата му го очаквала пред компютъра. Първи ги поздравили съседите им юристи, с които са добри приятели.

Няма да се променя, зарича се новият държавен глава. Твърди, че първата дама ще продължи да работи. Двамата няма да позволят децата им да получават облаги само защото са синове на президента.

Гарантирам, че доброто ще бъде надградено. В самата президентска институция, което работи, ще го надградим. Същото се отнася и за държавата като цяло - президентът отговаря за държавността, за модела на управление и за процесите - това ни куца най-много, разказа пред "24 часа" Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Ще работя така, че всички български граждани - и тези, които не гласуваха за нас, и тези, които изобщо не гласуваха да видят конкретните ползи за тях в една България, която ще бъде достоен член на ЕС, която ще остане стабилна. Моята популярност през последните 2 години се дължи и на това, че хората видяха конкретните резултати от работата ми като министър. Тази политика ще бъде продължена - хората ще видят конкретните резултати от работата ми и като президент, споделя пред "24 часа" новият президент.

Прочел съм някои книги на политици - на Конрад Аденауер, на Меги Тачър, на Роналд Рейгън и с огромен интерес прочетох отчета на президента Първанов. Това, което разбрах от тези големи политици - Тачър, Рейгън и Аденауер, е, че и на тях не им е било лесно. Те са управлявали в тежки времена, вярвали са в това, което правят, защото са реализирали сериозни реформи. Съзнавали са, че бързите реформи от днес за утре създават само главоболия, но пък за няколко години променят държави. Вторият мандат на Меги Тачър и на Рейгън се дължи на силните реформи, стартирали през първия им мандат. Което означава само едно: вярвай в себе си, реформите са необходими и независимо от това, че ще е трудно, истинските държавници гледат само напред и не се притесняват от такива решения, разказа пред "24 часа" Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Дълбоко у мен през последните 20 години съм изповядвал принципите на добрата репутация, бил съм честен с хората, с които съм работил. Но за да имате добра репутация, трябва да уважавате миналото си и да го надграждате. Добрата репутация не може да се случи от днес за утре, необходими са усилията на много политици, на много президенти и затова ще уважавам и ще демонстрирам своя респект към дейността на предшествениците си, защото искам да работя за добрата репутация на държавата.

Германия, Швейцария и другите държави са богати, защото десетки години са надграждали и са имали план. Това е моята доктрина - от тук нататък трябва да задаваме дългосрочни цели и чрез последователни усилия на много политици и президенти да станем достоен член на европейската общност и регионален лидер, споделя пред 24 часа новият президент.

Имам 5 години, ясен хоризонт, през които давам всичко от себе си, а след тях - каквото кажат българите, oтговори Плевнелиев на въпрос дали ще се кандидатира за втори мандат.

Очаквам много скоро да започна да работя с големите лидери на света, защото това ще бъде моята амбиция. След като имах среща с почти всички съветници на президента Барак Обама, добре би било да се срещнем. Но отново се връщам на темата с репутацията - може и да ни приемат в началото по красивите фрази, но винаги ни оценяват по делата. Аз знам, че Брюксел е отворен за мен. И вие видяхте конкретните резултати - "Хемус" стана европейски приоритет, 7 важни пътя станаха европриоритет. Имам самочувствието на човек, който постигна много, имам самочувствието на човек, който промени подхода на Брюксел към нас, разказа пред 24 часа Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Много е важно да затворим тоталитарния режим веднъж завинаги и да го сложим в музея на тоталитарното изкуство. ДС във всичките й форми не може повече да бъде големият фактор, затова от мен се очакват решителни действия. Ще разчистим не само посланиците, които са в някаква форма на зависимост от ДС, но и в президентството. Ще разчитам на млади, необвързани експерти, които могат. А това е гаранция и за надпартийност, защото в крайна сметка не искаме тези обвързаности да ни диктуват какво да правим.

Ние просто трябва да имаме един план за развитие на държавата, който да не казва само, че трябва да сме член на европейската общност, а оттук нататък за какво се борим, коя е нашата следваща цел, която ще ни обедини? За мен това е стратегията "България 2020", която ще изработя с всички политически партии и институции, сподели пред "24 часа" Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Трите правомощия, които ми дава право конституцията ще делегирам на вицепрезидента си Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на - помилването, гражданството и даването на убежище. Ще бъда екипен играч и с Марги, и с екипа си, и с хората, за да променим представата за начина на правене на политиката - че едни мъже седят и заседават зад дебелите стени, каза още новият президент.

Бих искал съпругата ми да остане себе си, тя сама изгради кариерата си, започна от най-ниското ниво. Тя обича работата си, ценена е много, много често работи повече от мен. Преимуществото на работата в интернет понякога е и негатив, защото тя работи почти денонощно, по 14-15 часа на ден. Много е съвестна и от тази гледна точка много й е тежка работата, защото в интернет всичко е много динамично, постоянно се променя. Съпругата ми ще продължи да работи това, което досега е правила.

Децата ми са малки и това е голямото ми притеснение. Те тепърва ще се формират и не ми се ще те да се формират като деца на президент, което да им даде възможност лесно да постигат целите си, да получават оценките си, а да могат сами да го постигнат. И ако трябва да им пишат двойки - да им пишат, но да не получават никакво специално отношение. И ние много държим на това, каза още новият президент, разказа "пред 24 часа" Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Novini.bg
7083 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2012.03.03 | 11:52

19
Честито! Партия ГРОБ спечели! Радвайте се Българи! Ще получите отстъпка в цената за погребална церемония!

2012.03.03 | 11:51

18
Тоя па! Навсякъде по света хората си използват облагите за семейството,, сега нашия виждате ли нямал да се възползва....абе....я си е----- май----. Ако има кой да ви вярва вече...
Един българин...

2012.03.03 | 11:51

17
Неизбирането на Волен Сидеров за президент и оставянето на местната власт в ръцете на корумпираното статукво ще има тежки последици за страната ни. Ние не сме малки деца, а България не е детска градина и за това реално ще понесем последствията от безотговорността ни, проявена на изборите но 23.10. За съжаление малцина от нас успяха да излязат от капана на олигархичната медийна хипноза и социологическия шантаж, да не продадат изборния си глас и други подобни измами. Този пореден лош избор лиши АТАКА от възможността да започне решаването на тежките проблеми като демографския колапс, ислямизацията и циганизацията на страната ни. По този начин турско-червената върхушка получи правото да доунищожи българската държавност и българския народ. Дълбоко оскърбително и престъпно безотговорно е, че позволихме отново на управляващата ни клика като на шаман да прелива доверието ни от една своя партия в друга, да го насочва от един разобличен свой еничар към друг новопредставен. Вече е очевидно и за наивника, че политиката на ГЕРБ, що се отнася до продажност на националните интереси, не се различава по нищо от политиката на тройната коалиция. Длъжни сме да открием най-важното в този момент - олигархичното задкулисие отново трескаво търси дубльор за партия АТАКА и за нейния лидер Волен Сидеров. Нека си припомним и не забравяме как през 2006 г. чрез медийни манипулации и милиционерски хватки успяха да подменят АТАКА с измамата ГЕРБ. Печалният резултат от тази заблуда е на лице. Днес същите кукловоди упорито продължават опитите си с други агенти на ДС като Стефан Солаков, отявлени продажници като Кунева-Пръмова или с червения майор Деянов, който отново ни запя приспивната песничка за идващия "светъл" комунистически ден. Имаме ли сили да излезем от този мазохистичен транс? Длъжни сме да направим всичко възможно в името на собственото си достойнство и бъдеще!

2012.03.03 | 11:50

14
АБСОЛЮТНО съм съгласен с теб с изключение на едно име - Волен Сидеров. Може би трябва да замени пожарникарчето на поста му :))
ФОНДАЦИЯ ТЪПО ОБЩЕСТВО

2011.11.01 | 01:41

4
КВО МЕ ИНТЕРЕСУВА СЕМЕЙСТВОТО ТИ БЕ МАМА ТИ ДА ЕБА И БОКЛУКА ДЕБАААААААА ПАК ЗАПОЧВАМЕ ОТ """"НАЙ-ВАЖНОТО"""" АААА ШЕ ВИ ЕБА МАЙЧИЦАТА КЬОРАВА ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

2012.03.03 | 11:50

16
Боже, колко простотия има в България. Явно, че е много тъпо обществото в твоята фондация. Много сте курнас в нета! Я излезте на площада да ви видим продажните душици!
Пълен цирк

2012.03.03 | 11:50

15
С какво се занимава жена му. Уеб страници ли прави? Егати цирка!
AJ4A

2011.11.01 | 22:51

13
Помнете ми думата, този индивид ще бъде лицемер от първия до последния си ден в политиката, а не само в президентството!!! Щял да надгражда ....... какво ще надграждаш бе другарю .......... пясъчната кула на развития социализъм от 1944 г., последствие "надградена" като пясъчна кула на пазарната икономика на червените бизнесмени ли???? Ти ако беше добър строител поне толкова, колкото се изкарваш, щеше да знаеш, че за стабилна сграда трябват стабилни ОСНОВИ. Основите се наричат 1. Правосъдие и вътрешен ред - за да няма стотици милиони вътрешна междуфирмена задлъжнялост, за да нямат някой самочувствието на недосегаеми, за да няма мутри и рекетьори, в т.ч. такива с власт, за да няма канали за ДДС, контрабанда, наркотици, оръжие за дивашки, но проруски държави, за да ИМА ЧЕСТНО ЗАБОГАТЕЛИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДЪЛЖАЩИ ВСИЧКО НА ТРУДА И ЗНАНИЯТА СИ, А НЕ НА ........ МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНИ СПОГОДБИ ЗА ОБМЕН НА КАДРИ И БЛАГОВОЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ИЗЧИСЛИТЕЛНА ТЕХНИКА В СТРОИТЕЛНИ МАГНАТИ, докато по същото време реалните строителни предприемачи, нямащи топли отношения с комунистическата власт се чудеха от къде да намерят бетон и бетонно желязо за строежите си!!!!; 2. Реално действащ свободен пазар, доминиран от предприемчивостта и трудолюбието на реалните пазарни субекти, а не доминиран от държавната регулация и най-вече от перачите на "червени" капитали, създаващи "нереални" стопански субекти, които нямат за цел да печелят и да правят бизнес, а да заемат определена пазарна ниша и да не позволят да се появят на пазара реалните и независимите пазарни субекти, които имат за цел да унищожават пазара на труда, да унищожават най-важната категория - българския народ, за да може още векове да властват по тези земи нищетата, лицемерието, продажничеството и тем подобните чуми, които при всяка необходимост да могат да служат на демагозите като теб другарю бивш висш комсомолски функционер и рожба на българската комунистическа партия!!!!Не на последно място - стига си говорил за функциите ти за помилване, даване на БГ гражданство и т.н., а вземи и заговори за квотите на президента във ВСС примерно, за това кой трябва да е новия главен прокурор, за това кои трябва да са новите конституционни съдии .......... ама като те гледам, за болните "зъби" на комунизма и думичка няма да обелиш скоро. Ще ги "лекуваш ли" или най-после ще се намери достоен политик, който да вземе и да ги "извади" веднаж и завинаги от там, където са се "загнездили" и от където тръгва "инфекцията" на цялата държава!?!?

2011.11.01 | 15:10

12
ГЕРБ=Прекалени светци....ще разбере българският народ след 20 години че за поредедн път е бил прецакан...и после айде пак на ново! Ама няма нищо странно тва си му е орисията на тоя народ от стотици години, тъй че нищо ново под слънцето :)))))
anapana

2011.11.01 | 15:08

10
do komentar 9 lyje6,tova komunistite ne sprqhte da lyjete......

2011.11.01 | 15:08

11
Ти лъжеш, като герберастин.
ОК на БКП

2011.11.01 | 15:07

9
И все пак бащата на новия президент е бил в ОК на БКП /окръжен комитет на Българската Комунистическа Партия/ Благоевград. Защо никой не го попита, защо не споменава град Благоевград в своята биография, а само Гоце Делчев. Никой не иска да бъде свързван с БКП /а може би го е срам от баща си/. Имал ли е облаги или просто е забравил за тази част от живота си.

2011.11.01 | 13:16

6
И все пак се опитват да се лустросат сами. Кокала е много вкусен. Другарчетата сигурно са получавали инструкции навремето от членовете на Политбюро със следният текст: Не се притеснявайте момчета, ще излъжем демократите и пак ще вземем властта.
Наблюдател

2011.11.01 | 15:07

8
Админите-съблюдавайте добрият тон в сайта господа...все пак публично пространство е-и в Брюксел поназнайват Български език...а и и да се псува и да се говори нормално, както му е думата "Кервана си върви, кучетата си лаят".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини