СДС внесе в ЦИК предложението за номериране на бюлетините (снимки)

  • 20 август 2015 13:37

  • 1044
  • 2
СДС внесе в ЦИК предложението за номериране на бюлетините (снимки)
©

Зам.-председателят на СДС Любен Петров и членът на НИС Юлиан Леков внесоха в Централната избирателна комисия предложението на Съюза на демократичните сили за промяна в номерацията на бюлетините за предстоящите местни избори, с цел да се избегне изкривяването на преференциалния вот или т.нар. "феномен 15/15". Според Любен Петров: "ЦИК като обективен орган трябва да вземе едно нормално и добро решение за всички българи, за да се избегне феноменът 15/15.

Най-дългата листа в страната е софийската, така че предлагаме ЦИК да реши дали номерацията на кандидатите за общински съветници да започне от 101 номер, или партийните листи да започват от 101 номер. И двете решения ще избегнат безумните феномени, които видяхме и на евроизборите,и на парламентарните избори".

Петров обясни още,че целта е да се избегне дублирането на номерата между партии и общински съветници, така че, който гласува преференциално да избере реалния кандидат, а не партията, която е предпочел. "Нито една партия досега не е възразила срещу нашето предложение.

Смятам, че ЦИК като един обективен орган трябва да вземе едно нормално решение, което да бъде добро за всички българи", подчерта Петров.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1044 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.20 | 15:51

2
Кой е купил,кой не ! Не знам ! Но знам,че тия отрепки от с-ДС са никои :)))))))))
Мохикана

2015.08.20 | 15:11

1
Каквито и предложения да внесат, Герб, по стар обичай са си купили гласовете....всичко останало е излишно...

Добави коментар

Водещи новини