Плевнелиев: Моята кауза е ясна - модерна България

  • 26 октомври 2011 19:45

  • 1131
  • 4
Плевнелиев: Моята кауза е ясна - модерна България
© Булфото

Благодаря на варненци за подкрепата, която ми оказаха на първи тур. Това заяви кандидатът за президент от ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното във Варна.

,,Моята кауза е ясна - модерна България достоен член на Европейската общност‘‘, каза Плевнелиев.

Той допълни, че ще бъде президент на националните приоритети, които да влязат в дневния ред на изпълнителната власт. Пред варненци кандидатът за президент обеща да идва по – често и да помага за усвояването на европейските средства. Готов съм да налагам вето, когато имам аргументи, защото ветото не е инструмент, с който да се пречи на някого.

Плевнелиев каза, че е категорично за референдумите и те са едно много силно оръжие за демокрацията. По думите му президентът отваря врати, изгражда мостове, когато става въпрос за национални и регионални приоритети.

По време на срещите си установих, че българските граждани са активни и свободни, те не се печелят с манипулации и агресия, а с каузи и ясни ангажименти, подчерта Плевнелиев.

,,Приветствам Ви от името на българската общност в Мадрид, която в неделя ще излезе и ще гласува за Вас‘‘, заяви български гражданин живеещ в испанската столица. Той сподели, че много българи в над 40 държави подкрепят Плевнелиев.

Последвайте канала на

1131 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Az

2011.10.27 | 13:03

4
Каузата му е - Бойкоборисовщина до дупка !
art

2011.10.27 | 13:03

3
Toq samo tova znae , pone da smeni malko tiq dve dumi4ki ,4e stava jaluk. Toq stava za prezident kolkoto i edin gradinski gnom , ako ne be6e obstanovkata izbiraneto na po malkoto zlo kakto e v momenta v bg, nqma6e da subere i 5%
plamenp59

2011.10.27 | 13:03

2
Модерна България - термин от посткомунизма.Държава ръководена от партия на бивши комунисти представящи се за дясна партия.Скъпи мой съграждани.Аз няма да гласувам.Съвеста ми не позволява да го направя нито за БСП нито за ГЕРБ.
asfaf

2011.10.27 | 13:03

1
ДПС и БСП, начело с Първанов, тръгвали на щурм срещу управлението на ГЕРБ. Изгубили около 1 млрд. за две години. Нов заговор заплашва да дестабилизира страната. 400 000 гласа предлагал за продан лидерът на ДПС Ахмед Доган по време на политическите совалки в последните дни преди балотажа на 30 октомври. Според ДПС толкова бюлетини с кръстчета за Ивайло Калфин щели да осигурят короноването му на „Дондуков” 2. Това съобщиха за „Торнадо” източници от „Позитано” 20 и площад „Гарибалди”. В сметките на депесарите обаче влизало условието сегашният лидер на БСП Сергей Станишев да замине на почетна длъжност в Партията на европейските социалисти (ПЕС), а мястото му да заеме сегашният държавен глава Георги Първанов. През пролетта БСП и ДПС щели да атакуват кабинета „Борисов” с компромати до всички инстанции на ЕС и Вашингтон. Двете политически сили нямало да търсят трети съюзник, защото имали намерение да съставят сами кабинет и да разпределят властта в съотношение 2:1. Планът „Пролетта на недоволството 2012” щял да се реализира дори Плевнелиев да успее да пребори Калфин за президентския пост. Лидерите на ДПС и БСП били категорични, че повече не можели да търпят управлението на ГЕРБ, защото финансовите им загуби растели всеки ден. Те се изчислявали на около 1 млрд. лв. за последните 2 години от пропуснати вземания. Първият разговор за обсъждане на съвместни действия се провел миналата събота, в деня за размисъл, в резиденция „Бояна”. Ръководството на ГЕРБ обаче било в течение на тайните договорки. Във всички местни организации е обявена тотална мобилизация. В партията на Борисов се шегували, че се задавал изключително патриотичен вот в неделя. Паролата била възрожденският химн „Стани, стани, юнак балкански”. От щаба на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова се надявали, че договорките между ДПС и БСП ще изкарат и негласувалите на първия тур да отидат до урните.

Добави коментар

Водещи новини