Кадиев: Живея с проблемите на софиянци

  • 21 октомври 2011 16:54

  • 707
  • 2
Кадиев: Живея с проблемите на софиянци
©

Промених живота си последната една година, за да мога да видя проблемите на София и да изживея София заедно със стотиците софиянци, неправителствени организации, съюзи, профсъюзи и сдружения, с които се срещах.

Това каза кандидатът на БСП за кмет на Столична община Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в интервю за Агенция "Фокус".

Единствено Кадиев започна кампанията си доста рано – почти една година преди изборите. По думите му, неговата кампания и цялата му програма са плод именно на срещите му с избирателите.

„Колкото и да има желанието човек да напише една добра програма и да поеме добри ангажименти, винаги остават неща, които са извън неговото внимание. За сметка на това пък са на вниманието на големи групи хора в София. Това и направих и ако нещо ме отличава от другите кандидати за кметове, това е, че аз вече голяма част от програмата си я прилагам. Например участието на гражданите в управлението на Столична община, което е основен ангажимент, го прилагам. Инициирах преди шест месеца един Столичен граждански съвет като огледален образ на Столичния общински съвет, в който са над 80 неправителствени организации, разделени по комисии. Те вървят по същия дневен ред на Столичния общински съвет и са гражданският контрол върху Общинския съвет. Сега следващата стъпка е да направим квартални съвети да създадем с логистичната помощ на Общината тези квартални съвети и да променим наредбите на общината така че всяко решение на общинската администрация, или на общинския съвет за съответния квартал задължително да минава за мнение през тези квартални съвети. Ето така променяме София”, разказа Кадиев.

Според Кадиев започването на кампания една година преди избори е огромно предимство. „Ако другите кандидати нещо обясняват, нещо обещават – аз изживявам заедно със столичани ангажиментите, които поемам. Това става благодарение на дългия срок, който имах, за да правя тези срещи и да извличам от всяка среща по тези няколко капки есенция, които да подобрят програмата”, каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
707 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
много смях

2011.10.22 | 09:44

2
За Фандъкова сините зони ли са паркоместа... толкова много бизнес сгради издигнаха за изминалите две години, че можеха да помислят да направят и подземни паркинги под тях... А проблемът с МОЛОВЕТЕ ?! За какво са ни толкова молове като нямаме пари... можеше един от тея молове да стане паркинг примерно... Ние ли да ви вършим работата г-жо Фандъкова ?! Нали имахте много идеи за европейска столица ? Не всичко е забава и благотворителност, трябва труд и качество да се вложи!
Нона

2011.10.22 | 09:36

1
Кадиев ми се вижда по-силният кандидат. А Фандъкова какво направи за тея години ?! Оправи ли центъра на София, с който се беше захванала усилено ?! Все още има рушащи се сгради, които даже застрашавт живота на софиянци... Има навсякъде по тротоарите паркирани коли... Смях... аз ще гласувам за Кадиев определено !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини