Предизборен дебат скара Светльо Витков с БНТ

  • 19 октомври 2011 16:47

  • 2081
  • 1
Предизборен дебат скара Светльо Витков с БНТ
© Булфото
Независимият кандидат за президент Светослав Витков влезе в спор с БНТ във връзка с организирания довечера от телевизия диспут между претендентите за държавен глава.

Днес през Facebook страницата си Витков заяви, че от националната телевизия не са му се обаждали, за да го поканят в дискусията, пише "Дневник". А след като хора от щаба му попитали дали кандидатът все още може да участва, им било отговорено, че вече е късно. Витков разбрал от снощното предаване "Референдум", че ще има такъв дебат.

Водещата излъга, като каза, че всички са поканени, защото аз лично не съм, а и премълча факта, че участието струва пари, отбелязаха от щаба на Витков. По този начин се манипулира последващото мнение, че ако някой не присъства, значи не иска да се яви на дебат, сигурно, защото не е подготвен, допълват оттам.

По телефона организаторите от телевизията им обяснили, че не са ги търсили за участие в дебата, защото Витков и хората му отказали предишното участие в сутрешните блокове, тъй като нямали възможност да платят за него 800 лв.. Било им казано още, че телевизията ще влезе в сериозни разходи, ако звъни всеки път на всички кандидати, а намирането на електронните пощи на кандидатите било трудоемко.

Организаторите на дебата довечера потвърдиха пред "Дневник", че действително не са търсили Витков и щаба му, за да ги поканят, като единият от аргументите бил опит да се спестят пари. В същото време от БНТ казаха, че с Витков, както и с останалите кандидати бил проведен един разговор, след като всички претенденти подписали споразумението за отразяването на дебатите. В този документ са описани всички услуги и участия, кое колко струва - според закона също няма безплатни дебати, така че е кандидатите са имали достатъчно информация, допълниха от БНТ.

След подписването на споразумението, преди дебата в сутрешния блок, звъняхме на всички и ги питахме от кое от възможностите за отразяване искат да се възползват - това беше общ разговор, по целия пакет, като от щаба на Витков ни казаха, че няма да участват в сутрешния дебат, посочиха от телевизията. Така разбрахме, че той не желае и няма възможност да участва при нас, казаха организаторите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2081 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.16 | 20:40

1
светльо бригадиритков

Добави коментар

Водещи новини