Хванаха кандидат за кмет, давал по 100 лв. за глас

  • 15 октомври 2011 14:35

  • 1511
  • 1
Хванаха кандидат за кмет, давал по 100 лв. за глас
©

По сигнал за „купуване на гласове” във връзка с предстоящите избори за кметове и общински съветници, служители от Районно управление „Полиция” - Приморско установили две лица, съпричастни към извършеното престъпление - това са : Х.Х., 56-годишен от с. Ново Паничарево - кандидат за кмет на селото и участващ в листата на общинските съветници от ПК „Синята коалиция за Приморско” и М.Й., 33-годишен от с. Ново Паничарево.

При извършеното претърсване в дома и лекия автомобил на Х.Х. са намерени и иззети списъци с над 50 имена на хора. Образувано е досъдебно производство по чл. 167 ал. 2 от НК / който предложи на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от 10 000 до 20 000 лв./. 

По случая пред съдия са разпитани и свидетели. Към момента е установено, че на свидетелите са давани по 100 лв. за да гласуват за определен кандидат, политическа партия или коалиция. Спрямо М.Й. е повдигнато обвинение по чл. 167 ал. 2, но спрямо Х.Х., имащ към момента имунитет поради това, че е кандидат за кмет на с. Ново Паничарево, повдигането на обвинението ще се осъществи след провеждане на изборите за местна власт.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1511 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимен

2011.10.16 | 17:17

1
циганите пак ще решат вота в приморско щото бг сме шматки и се оставяме да ни командват мангалси кметове в приморсо винаги са били кметове избирани от цигани а на тоз циганин нищо няма да му направят

Добави коментар

Водещи новини