Ангел Джамбазки: Софийската вода се губи основно в ромските квартали

  • 08 октомври 2011 09:32

  • 2109
  • 4
Ангел Джамбазки: Софийската вода се губи основно в ромските квартали
©

Досега не сме били в управлението на София, но имаме ясни идеи за развитието на града.

Това заяви по време на предизборен дебат по ТВ7 кандидатът на ВМРО-БНД за кмет на София Ангел Джамбазки.

Огромна част от загубите на "Софийска вода" са в циганските квартали и фирмата не си ги търси, което не може да продължава така.

Прибиране от улицата, регистрация и проспиване на агресивните кучета. Не трябва да се съобразяваме с измислените организации за защита правата на животните - така отговори кандидат-кметът на въпрос за проблема с бездомните кучета.

Системата на градския транспорт трябва да се подобри така, че хората да слязат от автомобилите и да предпочетат услугите му, каза още Ангел Джамбазки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2109 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2011.10.09 | 17:45

4
Това е единствения кандидат-кмет за София , който говори за загубите на държавни фирми от толерирането на циганите , а колкото до бездомните кучета съм съгласен да се прибират и приспиват ако не бъдат ''осиновени'' . Така наречените организации спъват всякакви опити да се реши проблема , не че някой до сега сериозно се е заел да го разреши . Дано не изберат пак Фъндъка че тя продължава да управлява така , както и предишния кмет (Бойко)

2011.10.09 | 03:07

3
Колко струва да се обгради една общинска земя или запустяла за 4-5 години с телена мрежа, да се раздели на помещения и по една кучешка дървена къщичка за 10 лв или построена от доброволци. Една ветеринарна клиника и служители, доброволци, стажанти, и още много неща могат да се измислят или откраднат от чужд опит.За храната могат да се измислят също 100 решения и по-евтини варианти, а и те и сега се хранят някак нали. Да черпим опит от добрите идеи в чужбина и с наши свежи идеи и ще се реши проблема бързо и по- лесно.
новобранец

2011.10.09 | 03:07

2
Не да се приспиват! В България има закон, тоя май не го знае, а не е от законодателната власт да го променя тепърва точно след като го оправиха. Могат да се създадът нормални прюти в които да се настанят бездомните кучета и кастрират, но при строг контрол от организациите и тяхно голямо участие. Иначе рискуваме проблема да е същия или да се задълбочи с разни общински служители, които въпреки явното си неразбиране и безбройните жестокости спрямо животните, само задълбочиха проблема и не намалиха популацията. С нормални приюти с участието на организациите проблема ще се реши за 4-5 години, толкова ще са необходими за естествена смърт на старите кастрирани кучета, а новите няма да създават повече малки. Също хората ще могат да осиновяват такива кучета без никакви такси за гледането им, понеже помагат на държавата с решаването на проблема. Да плащат само тия взимащи си породисти и подхранващи развъждането, под формата на данък при продажбата, а и за такива които изгонят куче на улицата да има големи наказания, поне покриване на всички разходи по отглеждането им впоследствие от държавата. И също много важно нещо- Зоополиция заради всичките плюсове от нея. Ако кучетата са в приюти и под контрол дори не трябва да е необходимо да се кастрират или най- малкото не всички, защото ще се контролират и няма как да прескочат в съседното помещение. Така и ако човек осинови може да не е кастрирано, но отговорността и последствията за бъдещи малки да си ги носи той.Човек реши ли може да помисли много по въпроса и решението никак не е трудно още повече че доста страни по света са открили отдавна топлата вода и можем да черпим опит и полезните неща който харесаме от тях.
Гого

2011.10.08 | 17:16

1
Нали ние бунаците Българите им плащаме водата само не знам докога ще продължава?

Добави коментар

Водещи новини