Започва втори тур в делбата на властта между партиите

  • 10 ноември 2014 06:15

  • 2867
  • 9
Започва втори тур в делбата на властта между партиите
© Булфото

Втори тур в делбата на властта между партиите, които подкрепят кабинета "Борисов 2", започва в понеделник.

Министрите се събират при вицепремиера Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., за да разпределят зам.-министерските кресла. Очаква се среща за втория ешалон във властта и при премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, пише "Труд".

Макар че все още няма яснота за схемата, по която ще се делят зам. министерските кресла, се очаква като мандатоносител ГЕРБ да поискат по поне едно такова във всяко ведомство. От Реформаторския блок крият кандидатите си за втория ешалон, а от АБВ засега не вземат отношение по въпроса. Официалната позиция на Патриотичния фронт е, че не искат да участват в изпълнителната власт.

Източници на "Труд" разкриха, че някои министри вече са подготвили кандидати за свои заместници, без да мислят за партийни квоти. Министерството на земеделието ще се върти само от кадри на ГЕРБ.

За заместници на здравния министър д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва се обсъждат д-р Бойко Пенков и д-р Стойчо Кацаров. Пенков бе зам.-шеф на НЗОК при създаването й по време на кабинета „Костов". Кацаров тогава бе зам. здравен министър. Не е ясно обаче дали сега ще приеме поста.

Финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва сам обяви, че ще предложи като негов заместник да остане Кирил Ананиев, който бе на поста на зам.-министър и в служебното правителство. Ананиев ще продължи да се занимава с изготвянето на бюджетите на страната.

Очаква се строителният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена да предложи за зам.-министър по регионалното развитие и благоустройството да се върне Добромир Симидчиев. Той бе заместник и в първия мандат на Павлова. Транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета все още пази в тайна кои ще предложи за заместници. Знае се само, че те ще бъдат четирима.

За министерството на туризма в момента се въртят основно две имена на заместник-министри - на досегашния Бранимир Ботев, когото повечето големи туристически организации не одобряват, и на Иво Маринов - бившият зам.-министър на икономиката от първия кабинет на Борисов. Надяваме се, че изборът на зам.-министри ще стане след консултации с браншовите организации в туризма, коментираха пред "Труд" шефовете на асоциациите на хотелиерите и на туроператорите - Благой Рагин и Байко Байков.

Очаква се Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. да предложи за свой заместник Димитър Георгиев, с когото работеха заедно в МВР в екипа на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Засега заместниците на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския - Марин Вачевски и Петко Петков, остават на постовете си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2867 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Lyubo Angelov

2015.01.14 | 13:46

9
Кои партии гласуваха против България и българското правителство? А да! Вечната коалиция АТАКА+ДПС+БСП.
From Germany

2015.01.14 | 13:46

8
На моите студенти в Германия не пропускам да им обясня кой е Боко Тиквата и как е бил назначен за министър-председател от мафията. Как като член на БКП преди 1989 година е малтретирал хора, които ходят на църква. Как след промените участва в силови групировки, наркотрафик и убийства и как се превръща в в един от най-големите наркотрафиканти в Европа и натрупва състояние за милиарди заедно с Цветелина Бориславова. Накрая как ЦРУ прикрива миналото му за да може да го използва. Тук хората които научават това наистина вече започват да се възмущават защо Меркел и други Европейски лидери са се срещали с него и защо България е в ЕС. Призовавам всички хора, заемащи обществени постове и работещи с много хора на територията на ЕС да изчистят този позор от лицето на България! Ако този мафиот отново фалшифицира и "спечели" изборите, този път не само България ще се вдигне, но и Европа ще вземе мерки!
mestan

2015.01.14 | 13:45

7
tikvata boiko e turzin-analen zukundur
Гихоня у скотско

2015.01.14 | 13:45

6
Не могат да се разберат още, кой откъде да краде. Страшни мърши.До един на снимката са за разстрел до стената , като Чаушеску за национално предателство към народа си.
ОТ ПП ЮРУШ

2014.11.10 | 13:19

5
Да не забравите Хахо ефенди , той сам си пожела поста зам . министър на психиатриите , за да е близо до лекарите при нужда и когато е в криза !!!
SMART ZA YBIECA BOIKOYGLY

2014.11.10 | 13:18

4
N.1-ZA RAZSTREL E TURSKATA TIKVA BOIKYYGLU-YBIEC NA NARODA!!!

2014.11.10 | 13:18

2
Предлагам да се построи една допълнителна клетка в зоопарка , в която да се настани стадото павиани от турската секта Юруш ,за да могат децата да видят на живо що е то продажен сидераст и да се пазят от такива гнусни твари !! Входът трябва да е свободен !!
твар

2014.11.10 | 13:18

3
ТВАР ,Е МАЙКА ТИ - ЧЕ ТЕ Е ИЗПИКАЛА -ТАКОВА ИЗРОДЧЕ ! НЯМАШ АКЪЛ И НА ДВУМЕСЕЧНО ДЕТЕ ! НЯМА ДА ТЕ ОБИЖДАМ ПОВЕЧЕ - ПРИРОДАТА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА -ОБИДИЛА ТЕ Е ДОСТАТЪЧНО !
Аз казах.

2014.11.10 | 13:11

1
25 години на преход! 25 години на унищожение на българската индустрия, ограбване на предприятията, банките, народните пари! Унищожихме цели сектори от икономиката. България от промишлена държава се превърна в държава от 3-тия свят. Пазарите, които имахме ги подарихме на западняците, защото трябвало да вървим към пазарна икономика?! Над 1 милион българи избягаха след 10 ти ноември. Нацията ни се стопява. Ежегодно богатите държави крадат нашите умове (завършилите медици и инженери). Само циганите имат положителен прираст. Това ли искахме преди 25 години?! Ако е това, тогава - Да ви е честит 10 ти ноември!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини