Отварят данните на ГРАО за адресните регистрации

  • 19 юни 2015 18:45

  • 1217
  • 0
Отварят данните на ГРАО за адресните регистрации
© Getty Images/Guliver

По инициатива на вицепремиера и вътрешен министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена отвори за граждани статистиката на ГРАО за броя регистрации, които са извършени по постоянен и настоящ адрес, по населени места, по години и месеци за периода 2011 – 2015 година, съобщиха от правителствената пресслужба.

Данните са актуални към 15 май 2015 година и предоставянето им е част от усилията на правителството за осигуряване на честни избори и отворено и прозрачно управление.

Мярката е в съзвучие с приетите законодателни промени, с които се цели ограничаване на възможностите за регистрация на необичайно много лица на един адрес преди изборите, с цел осигуряването на контролиран и купен вот. Свободният достъп до тази статистика ще даде възможност на медиите и гражданското общество да анализират и информират гражданите дали и в кои населени места има необичаен ръст на броя регистрации по настоящ адрес в месеците преди провеждане на избори.

Отварянето на данните на ГРАО е в синхрон с решение на Министерския съвет от 2015 година, когато по предложение на екипа на вицепремиера Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. беше приет Списък с набори от данни по приоритетни области, които да бъдат публикувани в отворен формат. До края на 2015 година на Портала за отворени данни ще бъдат публикувани 119 набора от данни (регистри, списъци, статистически данни и др.) с голяма обществена значимост както за гражданите, така и за бизнеса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини