Маргарита Попова: Време е жените да отвоюваме мястото си

  • 04 октомври 2011 12:17

  • 1118
  • 2
Маргарита Попова: Време е жените да отвоюваме мястото си
© Булфото

Време е жените да си отвоюваме мястото, което заслужаваме, но не и от мъжете, заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за вицепрезидент Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, която взе участие в Национална конференция на тема „Жените в политиката”.

Жените, когато се изкачат високо по стълбата и заемат високи държавни или политически позиции, освен всичко останало, трябва и сме великодушни.

Великодушието е малко по-присъщо на жените, отколкото на мъжете и мъжете трябва да се поучат. Мъжете, които са на високо място в държавата, не са много великодушни, но ни ще ги направим по-добри, заяви Попова.


Имаше реплики, когато аз и Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се кандидатирахме за вицепрезидент и президент, от страна най-вече на мъже и на някои жени. Репликите бяха, че на този пост не е редно и полезно да се допускат хора, които не са участвали активно в политиката. Аз се поинтересувах за това - кой как влиза в политиката, как пребивава в нея, как се развива, как се бори за постове, какво прави на тези постове и какво оставя след себе си, каза Попова. Според нея  това, което се говори или граничи с невежество, или е опит за дискредитация, или е страх от това в политиката да влезе повече искреност, откритост и професионализъм.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1118 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AJ4A

2011.10.04 | 21:08

2
Другарко Попова, а ако някой друг се поинтересува Вие как влязохте в политиката, какво направихте на поста Министър на правосъдието и какво оставяте след себе си, в случай че станете вицепрезидент на Р.България, какво ли ще излезе наяве?! Казвате, че трябва да бъдете великодушна .......... Великодушна към кого другарко Попова?! Как бихте коментирали следната статия и изнесените в нея опасения за наличие на недопустимо Ваше "великодушие" баща и син от Своге - видни многопартийни активисти, за които са били налице огромни съмнения, че са извършвали беззакония и то не без чадър от Вас в качеството Ви на районен прокурор на Своге. Ето я и статията ........ не че очаквам да ми отговорите, ама да разберат хората колко сте великодушна и към какви особи сте предразположена да сте изключително великодушна ... "Източници на в. „Галерия” от кръга съграждани на баща и син Иванови от град Своге уведомяват, че правосъдната министърка в отпуск е в близки отношения с двамата депесари. Именно благодарение на тази дългогодишна връзка между Попова и Иванови, последните успяват да заобиколят закона и да не пострадат заради многобройните сигнали за далавери, които те трупат от дълги години. Синът Емил Иванов започва да просперира, бидейки застрахователен агент на ВИС-2, след което израства до кмет на Своге. Работи като такъв в продължение на цели два мандата – при правителствата на ОДС и НДСВ. Когато тройната коалиция управлява, той е на крачка от това да стане кандидат в депутатските листи на БСП. Междувременно обаче се прехвърля в редиците на ДПС и макар да не влиза в парламента, го назначават за управител на София-област. Баща му Кирил Иванов също е дългогодишен кмет на Своге и шеф на тамошното ДПС. Интересен е фактът, че в този район няма турци. Възходящата кариера на Емил съвпада и с кариерното израстване на Маргарита Попова. Първоначално тя е районен прокурор на Своге. Това става в началото на 90-те години. Именно оттогава датира близостта й с кметското семейство на баща и син Кирилови. Следва просперитетът на Маргарита Попова – тя е издигната за шеф на Софийската окръжна прокуратура. При това благоприятно стечение на обстоятелствата Иванови безпроблемно превръщат Своге в първа частна община, а ръководената от Попова Окръжна прокуратура е глуха и сляпа за закононарушенията им. Макар местните, някои от които подчинени на Емил Иванов, да са пращали множество сигнали с факти и документи за това каква власт се съсредоточава в ръцете на Иванови, те остават без последствия. А истината е, че сем. Иванови и техни близки притежават обръч от над триста фирми, през които минават всички бюджетни пари на общината. Без последствия остава и най-големият скандал, свързан с днешния депутат от ДПС Емил Иванов – разпродажбата на буковите гори в региона."

2011.10.04 | 21:08

1
Да, като човек от региона мога да потвърдя, че всичко написано в статията е истина ! И ще допълня, че същия Емил Иванов беше голяма дружка на Боко още когато той беше кмет на София, та толкова с войната ГЕРБ - ДПС . Само жалките глупави привърженици на Боко, Цеко и Цеца Цачева си мислят, че в политиката има морал, и че сегашните са различни !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини