Варна остана без магарето Марко в битката за кмет

  • 29 септември 2011 12:40

  • 2592
  • 0
Варна остана без магарето Марко в битката за кмет
© Булфото
"Общество за Нова България" остана без магаре за предизборната си кампания във Варна, съобщиха от партията.

Марко бе собственост на Владо от ромската махала Максуда, но след събитията в Катуница и последвалите протести в цялата страна собственикът на магарето отказва да участва в кампанията, въпреки че получаваше по 30-40 лева на публична поява, пише "Труд".

Вчера Ангел Дянков и Валентин Великов, които водят листата на "Общество за Нова България", бяха на Колхозния пазар, но без живото магаре, където раздадоха 2000 флаера с образа на Марко. Днес са пред кръглата сграда на Експресбанк, но пак без Марко.

"Не ви искаме парите, няма да гласуваме за български партии на предстоящите избори. Децата ни не могат да заспят, не могат да се хранят, не могат да ходят училище. Всички ни е страх да излезем от къщите си. Вие, българите, само ни използвате", казаха във варненската махала.

"Общество за Нова България" направи всичко, за да обясни на ромите, че и те, и протестиращите българи са жертви на политиците, но те не пожелаха да ги чуят. За тях в този момент българите са врагове, коментираха от партията.

Поради неприятната ситуация от "Общество за Нова България" обявиха, че спешно купуват или търсят под наем ново, но вече българско магаре.

То трябва да е като всички други магарета - да работи много, да не лъже, да си върши работа и да не краде, за разлика от повечето политици.

Освен това то трябва да е възпитано и интегрирано в обществото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини