Напрежение в Пловдив. Хората се нахвърлиха върху политиците. ВМРО и РБ си тръгнаха

  • 12 септември 2014 08:02

  • 13881
  • 52
Напрежение в Пловдив. Хората се нахвърлиха върху политиците. ВМРО и РБ си тръгнаха
©

Горещи страсти се разразиха преди предизборния дебат за Пловдив. Група мъже, подкрепящи ДПС, въоръжени с тромби се нахвърлиха върху привържениците на ББЦ. Единият се представи като Георги Дюлгерски, той носеше тъпан, показа БТВ. "Мангали гнусни, махайте се", крещеше той. Симпатизантите на ББЦ не изтърпяха факта, че стоят в съседство с роми и се развикаха: "Изчезвайте, мангали"! През цялото време се чуваше дюдюкане и викове: Уууууу!

"Мангал е баща ти, защото те е правил", отвърнаха му от агитката на ББЦ. Ситуацията ескалира и почти се стигна до бой, затова водещият отиде в тълпата, за да успокои страстите. Тогава, нападнаха и него. Обидите не спираха. Започна блъскане. Няколко мургави симпатизанти призоваха да спрат да ги обиждат и постепенно изблъскаха националистите, които бяха влезли в тяхната група.

Друг мъж започна да крещи на Хекимян да се маха. Дошъл съм да защитя Пловдив от софийско-пернишкия провинциализъм, махайте се, заминавайте си в София, крещеше пловдивчанинът към водещия.

Напрежение възникна и между агитките на ББЦ и ДПС. От тълпата не спираха са крещят през цялото време. Симпатизантите на ДПС попитаха къде е Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и защо не е отишъл на дебата.

Събрали сме се дебат да водим, а не да си мерим агитките, призова водачът на ДПС в Пловдив Венцислав Каймаканов. Пловдив няма територии, в града няма развитие, защото има само блокове. Освен молове друго не може да се строи. Нужно е да се създаде по-добра инфраструктура.

ГЕРБ беше представен от Менда Стоянова. Тя призова хората да излязат и да гласуват на 5 октомври, за да се извършат важни реформи и да се създадат работни места. "Окрадохте държавата", скандираха те. Политиците нямаха възможност да вземат думата. "С камъни ви изгонихме", скандираше мъжът, който се нахвърли срещу симпатизантите на ББЦ в началото на дебата.

Представителят на БСП Георги Търновлийски се нахвърли върху Менда Стоянова, след като тя го попита какво добро е направила партията му за една година и половина. Димитър Шишков от РБ обяви, че приключва участието си в политическия цирк, който е спретнат. Това не е диспут. Видно е, че това е организирана акция, агитките на ДПС и ББЦ надвикват всички. Водещият обеща да се отстранят агитките, в този момент се чуха полицейски сирени. Това не спря част от участниците в дебата да си тръгнат. Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който представлява патриотичния фронт, като представител на ВМРО, напуснаха ядосани предизборния дебат на площада в Пловдив, след като събитието се превърна в пълен цирк. Това са някакви политически локуми, аз приключвам участието си и напускам този дебат сега, обяви Шишков. И аз го напускам, обяви Славчо Атанасов, който не дочака обявената от водещия спасителна рекламна пауза.

Водещият отбеляза, че въпреки, че Пловдив е избран за европейска столица на културата, тази сутрин на площада няма култура.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13881 52

Свързани новини

Коментари 52

Добави коментар
AJ4A

2014.09.13 | 19:34

35
Вече за нищо друго не ни агитират, освен ДА ГЛАСУВАМЕ - защото ако не гласуваме ГЕНЕРАЛИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ ВОЙСКА И ЩЕ ЛЪСНЕ ПРЕД СВЕТА, ЧЕ СА ПРОСТИ ЦЪРВУЛАНКОВЦИ!!!!!Бойкот на изборите - да ги видим тогава с какво ще се перчат, като не могат да се перчат с милионите избиратели, стоящи зад тях!!!!
nani

2014.09.16 | 10:58

52
Ако не гласуваме ще спечелят с твърдите си привърженици и купените гласове. За това - ГЛАСУВАЙТЕ- за когото искате, може и за партии, за които сте сигурни,че няма да спечелят.Защото ако гласуват 6 милиона избиратели и 200 хиляди дадат гласа си за дадена партия,процентите са 3,3 за нея. Но ако всички гласували са само 1 милион - процентите за тази партия вече ще са 20.

2014.09.13 | 16:40

2
Ти за глупаци ли ни вземаш?Да не гласуваме,та да спечелят гласуващите под строй?Ааааа,не,благодаря!
БАТКО ЛЮБО-- АНАЛНОТО ОТ ЮРУШ

2014.09.16 | 10:57

51
Боклук ефенди Офшорков е гарантирано на боклука -- другото не е важно !!

2014.09.16 | 10:57

50
Всички гербери са аЛТуисти :-)

2014.09.16 | 10:57

49
Гербери вие сте аЛТуисти ха-ха-ха

2014.09.16 | 10:57

48
Kulturata na balgariskite Kandidat-upravnizi - v deistvie ;-) I kakvo ochakvate ot prostaka Barekov i Cie ?? Gerb e nashata nadegda !!!
AJ4A

2014.09.16 | 10:56

47
Не разбрахте ли най-после, че ПРАВИЛАТА предопределят крайните резултати?!?!?!?! Не разбрахте ли най-после, че ПРАВИЛАТА НЯМА ДА БЪДАТ ПРОМЕНЕНИ, докато Вие легитимирате пред света Вашите ГРОБОКОПАЧИ?!?!?!?! С какво ще се подобри положението Ви ако сами сте си избрали ПАЛАЧА?????? Не на последно място - чуйте за какво Ви молят унищожителите на народ и Родина и разберете от какво най-много се страхуват - дали ще гласувате!!!!!
AJ4A

2014.09.16 | 10:56

46
Гласуваш за уж антикомунистите от Герб, а се получава така, че след 25 години посткомунизъм, пРЕЗИДЕНТ НА ДЪРЖАВАТА е доскорошен ПЛАТЕН КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР, а Премиер е доскорошен член на ИБ на БСП, един от авторите на приетата от КОМУНИСТИТЕ българска конституция, лице, което е наскоро е било номинирано за кандидат-пррезидент на БСП!!!!! А иначе Ви е страх - ПО-ЛОШО НЕЩО ОТ ТОВА МОЖЕ ЛИ ДА ВМИ СЕ СЛУЧИ - ЦЯЛ ЖИВОТ МИЗЕРИЯ И БЕЗПРАВИЕ, ПРИ КОЕТО ВСЕКИ ОТ ВЛЪСТТА МОЖЕ БЕЗНАКАЗАНО ДА ВИ УБИВА И ДА СЕ ГАВРИ С ВАС, КАТО ВИ ОТНЕМА ОСНОВНИТЕ ПРАВА И СВОБОДИ????
воленуглу ПРИ ЛУКАНОВ СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛЯ

2014.09.16 | 10:55

45
атакларъ УМРЯ ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ
Борчо

2014.09.16 | 10:55

44
Това е само началото ,боклуците не знаят какво ги чака зимата!!!!!
Софиянец

2014.09.16 | 10:55

43
Браво на пловдивчани! Да живее свободата! Долу тиранията!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини