Правим избори в Абуджа и Лас Палмас

  • 09 септември 2014 21:52

  • 1255
  • 1
Правим избори в Абуджа и Лас Палмас
©

Секции за предстоящите предсрочни парламентарни избори ще бъдат открити в екзотични места зад граница като столицата на Нигерия - Абуджа, и в Кейптаун в Република Южна Африка. Това става ясно от събраните вече заявления от българи, желаещи да гласуват в чужбина.

Тази вечер изтече срокът за подаването им. Часове преди това имаше регистрирани 414 секции в чужбина, но външният министър Даниел Митов очакваше да станат повече.

За откриване на секция в град с дипломатическо представителство на България са необходими над 20 заявления, а за населено място без родно консулство или посолство - 40. ЦИК реши, че в градовете, където е имало над 100 гласували през последните 5 години, секция ще се отваря автоматично. Сериозна активност са проявили българите във Великобритания. Заради събрани над 40 заявления там ще бъдат отворени близо 20 допълнителни секции. Шест нови секции ще има и в Норвегия. Място за гласуване ще бъде открито и в Лас Палмас на Канарските острови. Увеличение на секциите с около 30 ще има и в Турция, пише "Труд".

Рекордният брой изборни секции поставя МВнР пред изпитание. Ако партиите не предоставят свои хора за членове на изборните секции, местата трябва да бъдат напълнени от служители на МВнР. Заради недостиг на дипломати ще бъдат командировани и служители на други министерства

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.09.10 | 08:29

1
6te fal6ificirat izborite qko s parite otKTB

Добави коментар

Водещи новини