Юрий Асланов: Скоро няма да имаме стабилно управление

  • 25 август 2014 10:31

  • 1761
  • 5
Юрий Асланов: Скоро няма да имаме стабилно управление
©

Не се очакват сериозни изненади в общата класация на подреждането на партиите на предстоящите избори или отпадане на някой от големите фаворити.

Това каза в интервю за радио Фокус социологът Юрий Асланов, по повод последните проучвания на нагласите на избирателите. Според Асланов, малко вероятно е една партия да получи толкова много гласове, че да успее да сформира самостоятелно правителство.
„Прави впечатление нетипично високият дял подкрепа за партии, които са извън кръга на основните политически играчи, т. е. партии, които имат около 1%. Обяснението за това е отхвърлянето и нехаресването на всички основни партии и се търсят алтернативи в лицето на нови играчи. Независимо колко партии ще влязат в парламента, числото на тези, които ще прескочат бариерата, която дава право на субсидия ще бъде над 10“, прогнозира Асланов.

Според социолога, на този етап няма изгледи да се приближаваме към стабилно правителство. „Стабилно правителство може да се появи неочаквано във вида на широка коалиция поради невъзможност за съставяне на друга коалиционна комбинация или пък ситуацията да се дестабилизира допълнително от това, че просто никой няма да успее да състави правителство“, коментира експертът.
Юрий Асланов каза още, че е възможно да се стигне и до нови избори, което ще се отрази доста неблагоприятно върху икономическия и социалния климат в страната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1761 5

Коментари 5

Добави коментар
БОЗДУГАН -- ОТРЕПКА ОТ АТАКА

2014.08.26 | 11:52

5
Комунистическата мърша си мечтае за управление на чугунените комунистически кратуни и подкрепа от предатели и подлеци като Сидераст Ефенди и Лайнековци -- никога повече гадове мръсни !!!

2014.08.26 | 11:52

4
КОЙ ЛИ ИМ ВЯРВА НА ТЕЗИ МАНИПУЛАТОРИ.БЬЛГАРСКИЯТ НАРОД ВЕЧЕ НЕ СТАДО,КАКТО ПРИ КОМУНИЗМА.ТЕ ТОВА НЕ МОГАТ ДА ПРОУМЕЯТ.

2014.08.26 | 11:52

3
И за всичките тези "прогнози" и "мъдри" мисли им се плаща.

2014.08.26 | 11:52

2
ТИКВАТА проста гербаджийска е най- големият крадец , а ГЕРБ е най - крадливата партия ! Алооо , Ваньо .... ! В пандиза тая мутра ! САМО АТАКА !

2014.08.26 | 05:27

1
majuritarna sistema prezidentsko upravlenie LICNOSTI DOKAZANI EKSPERTI tam e istinata NE NA SAZDADENITE MAFIOTSKI STRUKTURI NARECENI PARTII

Добави коментар

Водещи новини