Трима в битка за лидер на Реформаторския блок

  • 13 август 2014 21:31

  • 2972
  • 2
Трима в битка за лидер на Реформаторския блок
©

Трима ще се включат в надпреварата за председател на Реформаторския блок.

Лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и заяви официално днес, че иска да поведе съюза, след като преди дни част от Гражданския съвет разпространи подписка в негова подкрепа. В надпреварата се включва и шефът на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, който вече е номиниран от НИС на партията. Третият почти сигурно ще е бившият син кмет на Плевен - Найден Зеленогорски, който сега е дясната ръка на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в ДБГ. Дали и той ще се бори за поста, ще стане ясно във вторник. За тогава е насрочено заседание на Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите", който вероятно ще издигне Зеленогорски.

Съюзният конгрес на Реформаторския блок, на който ще се избере председател, ще е на 13 септември, пише "24 часа". Около 1000 ще са делегатите в НДК от цялата страна, решили десните. Две седмици преди това разширено заседание на Гражданския съвет на блока ще одобри листите за изборите на 5 октомври. Вече е постигната принципна договореност между партньорите СДС, ДСБ и ДБГ да получат по един водач в София. Още не е решено обаче разпределението на трите избирателни района.

На конгреса право да гласуват за председател ще имат и хора, които не са партийни членове. Те ще са от централния Граждански съвет и от регионалните клубове. Партия "Зелените" ще преговаря с реформаторите за общо явяване на изборите. Тя обаче постави 5 условия - да се отстояват забраните за използване на ГМО в земеделието и за проучване за шистов газ и да не се допуска изграждането на ядрени мощности. Те настояват да се забрани новото строителство в националните паркове и в парк "Витоша". Последното условие е в листите да няма агенти на ДС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2972 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.24 | 15:25

2
как ще се бият ? с компромати . с пачки банкноти или с заменки по морето ? не вярвам да са обединени около повишаване доходите на работещите , така че ако искат може да се стрелят

2015.02.24 | 15:25

1
Със сигурност ще се разцепят след избора.

Добави коментар

Водещи новини