Радан Кънев оглавява реформаторите след месец

  • 07 август 2014 21:30

  • 1954
  • 6
Радан Кънев оглавява реформаторите след месец
©

В началото на септември ще се проведе конгрес на Реформаторския блок, на който ще бъде избран лидерът му. Целта е той да се налага като лице на политическия съюз още по време на предизборната кампания, която започва месец преди вота на 5 октомври, съобщи "24 часа".

Това са решили председателите на петте съставляващи го партии на неформална късна сбирка в сряда вечер. От нея отсъствала само Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, която е в Берлин. "Движение България на гражданите" (ДБГ) е било представено от организационния секретар Найден Зеленогорски.

На нея петимата мъже декларирали, че формациите остават съюзени като юмрук. Потвърждаваме единството на блока и волята на своите партии за съвместно участие на парламентарните избори на 5 октомври, гласи решение №1 на сбирката.

Общо 6 точки, приети единодушно от петорката, написа във фейсбук профила си лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и след полунощ.

Преди съюзния конгрес ще се изготви план за консолидация по посока на превръщането на коалицията в единен политически субект. Такова решение е взето и на последното заседание на Гражданския съвет на блока. Нещо повече - реформаторите били отворени и за разширяване с още партии преди вота.

Нещо като "оперативен борд" ще е председателството на блока. Тоест петимата партийни лидери ще имат еднаква тежест в решенията на политическия съюз. А председателят на блока ще е пръв сред равни.

Почти сигурно е, че лидерът ще е Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Самият той бил и част от работна група, която до понеделник ще подготви структурните промени, които ще превърнат съюза в единна партия и ще фиксират ръководните органи. Още не е ясно колко ще са зам.-председателите на блока. Имало идея да са четирима - по един от останалите партии. Това обаче е неработеща формула, в случай, че блокът се разшири с още формации.

Последвайте канала на

1954 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.08.08 | 22:12

5
Готвят патерица за РАПОН БОРИСОВ ! Да , ама в България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Само тоя бандит е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.08.08 | 22:13

6
Ей не може да не оцапате атакисти тъпи!!!Не можахте ли да разберете АТАКА УМРЯ защото Волен я УБИ!!
naco

2014.08.08 | 12:29

4
Г-жа Кунева ще напусне ли блока???
Joro

2014.08.08 | 12:29

3
Само не се гушкай с другарката Кунева, защото няма да има разлика вашата формация от многото други комунистически такива...само имената са различни, а през цялото време има само една партия...

2014.08.08 | 12:28

2
Zashto mi izrihte komentara?Kade sa ni konsulstvata i posolstvata?Zashto gi zakrihte?
Чичо Дук

2014.08.08 | 11:36

1
Само Герб и Бойко!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини