Член на секционна комисия в Пловдив със съмнения за инфаркт

  • 26 май 2014 13:13

  • 1156
  • 0
Член на секционна комисия в Пловдив със съмнения за инфаркт
©

Един от членовете на секционна избирателна комисия в Пловдив е със съмнения за инфаркт след припадък, съобщиха членове на комисии, които все още изчакват обработка на протоколи в 16 РИК Пловдив град. Той е припаднал около 03.00 часа през нощта и е транспортиран незабавно до болница, каза председателят на 61 секция Пловдив град, съобщава "Труд".

В същата РИК се е стигнало и до масов бой около 05.00 часа тази сутрин между представители на СИК и оператор от „Информационно обслужване". Намесила се е и полиция, която не е могла да разтърве биещите се в продължение на 10 минути. В момента хората са изключително изнервени. Остават да бъдат обработени книжата на още около 50 от комисиите.

По думите на председателя на 16 РИК Деница Чингарова, всичките секционни комисии са били в РИК в 20.30 часа. Проблемът с бавенето се дължи на бавното сканиране на секционните протоколи - протокол от 12 страници се сканира за 20 минути. По думите на Чингарова, немислимо е в 21 век да се борави с такива устройства на тези толкова важни избори. Освен техниката друг проблем е и малкото оператори, изпратени от „Информационно обслужване", които да вкарат информация в системата. Всички обвиняват „Информационно обслужване" за бавната обработка на протоколите.

Някои от представителите на секционни комисии са получили сандвичи, които са изхвърлили, защото са били вкиснали. Помещението е било затворено, нямали са достатъчно вода и храна. Много от хората не са имали и пари, за да ползват барчето в Панаирната палата, където цените са непоносими, по думите им.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини