Младеж се върна в родината след агитация от държавата

  • 20 май 2014 07:06

  • 1150
  • 1
Младеж се върна в родината след агитация от държавата
©

Двама младежи до 29 г. са започнали работа благодарение на инициативата на кабинета да върне обратно българите от странство, отчетоха вчера от Агенцията по заетостта.

От чужбина обаче идва само единият от тях, другият е учил и живее в България, съобщава в. "Сега".

Основната роля тук е на Българската агенция за инвестиции, която заедно с АЗ реализира проект по ОП "Конкурентоспособност" за близо 172 хил. лв.

Неговата задача бе сънародниците ни зад граница да бъдат изкушени да се върнат у нас, за да работят и правят бизнес. За целта двама представители на Агенцията по заетостта се срещнаха със студенти в шест европейски столици и Амстердам.

Около 170 младежи до 29 г. са предоставили информация за себе си, от която агенцията е създала профили на кандидатите за работа у нас с информация за тяхното образование, професионални интереси и т.н.

50 от кандидатите вече са с предложения за работа. Профилите им са предоставени на много малък брой работодатели, като целта ние  да разширим кръга, изрично подчерта шефът на АЗ Асен Ангелов. "Ако не ни питате постоянно колко струва инициативата, ще постигнем и по-добри резултати", коментира Ангелов, цитиран от "Сега".

Сред кандидатите за работа най-много са завършилите икономически специалности с хуманитарни профили, юристи, инженери и ИТ специалисти.

Последвайте канала на

1150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.21 | 16:54

1
2-ма... Брей, вие оправихте безработицата бе !!!

Добави коментар

Водещи новини