Няма сигнали за купуване на гласове до момента в ЦИК

  • 08 май 2014 08:39

  • 1076
  • 1
Няма сигнали за купуване на гласове до момента в ЦИК
©

До момента в Централната избирателна комисия (ЦИК) няма сигнали за купуване на гласове. Това съобщи в „Здравей, България” по Нова телевизия говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

По думите й, комисията предвижда изготвяне на листовки и брошури със съдържанието на бюлетината и конкретните действия, които избирателят трябва да извърши. Има листовки за ученици, студенти и за хора с увреждания.

В репортаж Нова телевизия показа как бюлетината се оказа изключително трудна за хората от ромския квартал „Христо Ботев“ в София.

В лявата част на бюлетината вече може да отбелязваме и с X, и с чавка.

За да е действителен гласът на избирателя, трябва задължително да бъде попълнена лявата част, дясната не е задължителна, уточни Камелия Нейкова.

Когато отбелязването е с друг знак или с химикал, с цвят, различен от синия, както и ако се засегне съседно квадратче – това ще значи, че бюлетината е недействителна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1076 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.10 | 16:58

1
ХА -ХА - ХА !!!Тези хора умора нямат.Много ни е ясно че след като държите медии и какво ли още не в ръцете си ние ще сме последните хора които ще научим дали има купени гласове.

Добави коментар

Водещи новини