Справка в ЦИК: Банев подкрепил Съюз на комунистите, а не жена си

  • 15 април 2014 09:45

  • 2624
  • 0
Справка в ЦИК: Банев подкрепил Съюз на комунистите, а не жена си
© Булфото

Десетки злоупотреби с лични данни изплуваха в списъците, предадени в ЦИК, за подкрепа на партии и коалиции за Евроизбори 2014. ЦИК препрати към КЗЛД и прокуратурата. Справка в ЦИК показва, че Николай Банев се е подписал в подписка за регистрация на ПП Съюз на комунистите в България за участие в предстоящите европейски избори през май, а не за съпругата му Евгения, която издигна кандидатурата си за независим евродепутат, съобщи БТВ.

Това е някаква първоаприлска шега, коментира случая бизнесмена, който бе включен по телефона в сутрешния блок на телевизията. Той каза, че ще се посъветва с адвокатите си как да действа по казуса. Това е злоупотреба и е направено целененасочено. Вероятно е във връзка с кандидатурата на Евгения, допълни Банев.

Вчера Централната избирателна комисия предостави възможност на всеки пълнолетен български гражданин да провери дали името му присъства в подписка за регистрация на партия, коалиция или инициативен комитет за участие в предстоящите европейски избори през май. На електронната страница на ЦИК след въвеждане на ЕГН и код за сигурност всеки може да извърши онлайн проверка дали данните му са използвани неправомерно от даден политически субект. При наличие на подобен казус, гражданите могат да подадат жалба в Комисията за защита на личните данни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини