Принс премери клин и глас с 3000 в нулевия ден на Sziget

  • 11 август 2011 09:20

  • 986
  • 0
Принс премери клин и глас с 3000 в нулевия ден на Sziget
© интернет

Висок е 1.50 м с вдигнати ръце, но е много голям. Що е то? Принс, разбира се.

Властелинът на трикото бе черешката на тортата в нулевия ден на унгарския фестивал Sziget, който стартира официално вчера. Участието му в 18-ото издание на форума потвърди теорията, че хубавите неща се случват, когато най-малко ги очакваш. Организаторите анонсираха аудиенцията с гражданина Нелсън две седмици преди старта на събитието.

Причината – полският Open’er си го бяха резервирали ексклузивно за фестивалния сезон на 2011-а в тази част на Европа. Впоследствие обаче колегиалността надделя и се стигна до еднократен компромис за комшиите от Будапеща. Късметът естествено бе осребрен от присъствието на минимум 3000 души пред главната сцена.

Гуруто на фънка разходи крехката си фигурка по специално инсталирана runaway пътека, врязваща се в тълпата. Шоуто му бе обявено за крайно приличния час седем и стартира без особени отклонения, за да приключи малко преди 22 ч. Тези, които очакваха репродукция на кабаретен будоар и дъжд от перли сред атракциите, останаха разочаровани.

Но те бяха сбъркали артиста и мястото. Въпреки любовта си към женските аксесоари и кокетните пози Принс показа, че не си пада по цирка. Към присъстващите гледаше само мултимедийно око, което, в комплект с мащабните странични екрани проектираше всяко размазване на спирала от вълнение.

Седемкратният носител на „Грами” ни разходи из цялата си дискография, включваща 33 албума, над 100 милиона продадени записи и титанични хитове, за чието изпяване от сериала „Клуб Веселие” никога няма да получат разрешение. Испанци, руснаци, австралийци, сърби и англичани бяха скромна част от националностите, разкършили ханш на класики като Kiss и Cream.

В сетлиста намериха място още 1999, When Doves Cry, Welcome 2 America и неизбежната Purple Rain, която българските клабъри често поръчваха на Любо от „Те” като „Пампарей”. С изключение на героя зад барабаните бендът му сякаш символизираше триумфа на женското начало.Мирисът на секс в мелодиите се подсилваше от две афроамериканки – знойна китаристка и беквокалистка, която на прима виста можеше да бъде сбъркана със Skin от Skunk Anansie. Разликата бе в значително по-мощния глас, топлото излъчване и здравия бицепс.

В близо тричасовото си шоу Принс направи антракт само за да смени комбинацията от черно трико и свободно падащи бижута с бяло сако и тъмен клин, преливащ в дългокосмести крачоли около прасците. Публиката се забавляваше искрено колкото с модните му метаморфози, толкова и с енергичната му хореография, от която могат да се учат и последователите на Джако. Нечовешкото му пеене и харизма показаха защо един дребен агент от Минесота всъщност е толкова голям.

Тази вечер обсадата на главната сцена продължава с Good Charlotte, Kasabian и Chemical Brothers, a до неделя на дунавския остров Обудай ще стъпят Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs и 30 Seconds To Mars. Българското присъствие тази година се свежда до Gravity Co., които ще забият утре вечер на Europe Stage. Явор и компания ще свирят за втори път в един ден с The Prodigy след миналогодишното издание на Spirit of Burgas.

Последвайте канала на

986 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини