Цецка Цачева: ГЕРБ ще изчисти името си преди избирателите

  • 17 май 2013 09:56

  • 2118
  • 7
Цецка Цачева: ГЕРБ ще изчисти името си преди избирателите
©

Тези избори се проведоха в невиждана до момента предизборна обстановка. Много нещо се изговори на деня за размисъл. Аз обаче имам свое виждане за самия изборен ден и твърдя, че нарушението на дена за размисъл оказа пряко влияние върху самия ден на изборите, като според мен имаше форма на агитация.

Това е недопустимо според българското законодателство и Конституция и заради това няма как ГЕРБ да не подаде жалба за касиране на изборите. Това каза председателят на 41-вото Народно събрание и кандидат-депутат от ГЕРБ Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 пред БНР.

ГЕРБ понесе най-много от всички удари по време на кампанията. Няма как да изчистим името си пред нашите симпатизанти и избиратели, за да докажем правотата на нашите твърдения, ако такава жалба не бъде подадена. Друг е въпросът дали единствената институция в България - КС - ще уважи тази жалба или не. Заради това аз правя разлика между чисто юридическите действия и политическите действия и техните последици, обясни Цачева.

В следващите няколко часа ГЕРБ ще реши как ще бъде сезиран Конституционният съд с искането за касация на изборите, заяви бившият председател на Народното събрание. Тя цитира решение на Конституционния съд, според което мандатът на народните представители тече от 12-и май.

Явно е, че в неделния ден много хора, особено от малките градове, не излязоха да гласуват. Няма как това тяхното решение да не е повлияно от информацията, която в деня за размисъл прокуратурата беше принудена да направи, но друг е въпросът дали по най-удачния начин, защото самият факт, че тези бюлетини не са производствен брак, вече по някакъв начин за мен имаше манипулация на фактологията, която не остана известна за хората към този проблем, посочи тя.

Според Цачева има много по-важни неща от Изборния кодекс, за които трябва да се търси решение.

Последвайте канала на

Novini.bg
2118 7

Коментари 7

Добави коментар
комунист

2013.05.20 | 08:26

2
Другарки и другари, бъдете спокойни след като взехме властта повече няма да я дадем! Ще отменим изборите и ще управляваме вечно! Няма да позволим никога повече партии които искат "европейско развитие" на България да управляват тъй като те са престъпници и са шайка! Бареков така каза! Другарки и Другари да живей комунизма, и другаря Путин който така добре ще ни управлява!
evro razwitieto

2013.05.30 | 10:19

7
30% от клиентите ни фалираха за последните години европейско развитие.... хвала на таквъзи, още 4 години да се поразвиваме по европейскому и да се махаме развити за ЕВРОПАТА.
Бойка Борисова

2013.05.20 | 08:27

6
Ще се изчисти друг път!!90 % от хората вече разбрaха какви долни мръсни хора сте! Заслужавате линч,и ако продължавате да искате властта без никой да ви иска ще го получите !!
фен

2013.05.20 | 08:27

5
НЯМА очистване!Толкова много сте се осрали!
венцислав

2013.05.20 | 08:27

4
за какво изчистване говори тая цачева вие смърдите на говна и помия от километри. няма изчистване има само ритане в задниците и вън от парламента за политици не ставате .

2013.05.20 | 08:27

3
AMI TI MA DARTA MARSHA..S IME NA PARCAL KAK DA SI " IZCHISTISH" IMETO.BOKLUK ...

2013.05.19 | 18:40

1
ГЕРБ ще изчисти името си преди избирателите.Научете се поне да пишете като хората.Пише се пред а не преди.И това ми било драскачи !!!

Добави коментар

Водещи новини