НЦИОМ: Случилото се в деня на размисъл повлия на вота

  • 13 май 2013 09:17

  • 2407
  • 1
НЦИОМ: Случилото се в деня на размисъл повлия на вота
© Булфото

"Имаме 1% отклонение от прогнозите - процент надолу за ГЕРБ и процент нагоре за БСП. Тезата за висока активност увисна. Регистрирахме около 50 процента в края на изборния ден. Има неща, които не можем да предвидим. Събитието от деня за размисъл редуцира желанието на българите да гласуват и повлия на резултата", каза в „Преди всички“ по БНР директорът на НЦИОМ Лидия Йорданова.

"Имаше разколебаване на твърдото ядро на ГЕРБ. Партията получи гласовете на 67 процента от хората, които я подкрепиха през 2009-а година.  БСП събра 88 процента от избирателите си от 2009-а година. Получи и известна помощ отвън. Имаше момент, когато НФСБ достигна 4 процента. Очаквахме поне една малка партия да влезе в парламента. Протестен вот имаше. Изразява се на първо място във вот за малки партии. Има и за БСП, но като цяло опозицията не събра позитиви от скандалите", информира Йорданова.

"Денят изобилстваше от сигнали за агитация и купуване на гласове", каза още тя.

"Най-много гласуваха хората над 60 години, най-малко – под 30. Все пак техният дял не говори за драматично неучастие", съобщи още шефката на НЦИОМ.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.13 | 14:40

1
Всичко беше пушилка за да накарат хората пак да гласуват за старите партии и никоя малка партия да не влезе в парламента!!!

Добави коментар

Водещи новини