Френските медии за изборите в България

  • 13 май 2013 07:15

  • 2921
  • 4
Френските медии за изборите в България
©

Дали това бяха безполезни избори? След гласуването в неделя, България е в политическа задънена улица, отбелязва френското Радио Франс ентернасионал, цитирано от БТА.

Консервативната партия ГЕРБ на бившия премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е сочена за победител на предсрочните парламентарни избори в неделя с над 30 процента от гласовете, но няма мнозинство да управлява. Ситуацията общо взето е същата за опозицията и се очертават нови избори наесен, коментира Ер Еф И. "Поляризация, блокаж, парализа", тези думи са най-подходящи днес, за да определят ситуацията в България. Никоя от партиите... няма да има мнозинство, за да управлява. А шансовете за коалиция са малки, дори невъзможни", обобщава френското радио.

Евентуален съюз на ГЕРБ с националистите от "Атака" би бил възприет много лошо от европейските партньори на тази консервативна партия. А коалиция с другите е просто невъзможна, отбелязва кореспондентът на Ер Еф И в София Александър Леви. Българската социалистическа партия се вижда в съюз с двете националистически партии - абсурд, "тъй като той би обединил партията на турското малцинство с ксенофобите от "Атака", посочва Леви. "Дискретно, Европейският съюз лобира за единствения жизнен вариант: коалиция по германски, между левицата и десницата, за да бъде извадена страната от кризата", отбелязва кореспондентът на Ер Еф И в София.

"Заинтересованите (партии) незабавно отхвърлиха тази идея. Защо? Обяснението, според един политолог, е просто: България не е, все още, Германия. Дотогава технократското правителство остава на кормилото и се очертават нови избори."

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2921 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Viktor

2013.05.13 | 11:24

4
Ало жабарите! Ксенофобите сте вие! Кой депортира циганите от Франция! Да не бяха ксенофобите от България!Нещастници! Льо тва льо онова,дрън дрън,бля бля!

2013.05.13 | 11:15

3
Честито на Атака - и аз гласувах за тях. Но тия приказки за коалиция с турците хич не ми харесва! Волен да си опича акъла - не щем никакви турци на власт! Само да ми е направил коалиция с ДПС миналите протести ще му се видят като улични манифестации! Дали с Герб или БСП няма значение , но никога повече с турците!
ilieva

2013.05.13 | 11:15

2
ne mogat da se primeriat ,che triabva da deliat banicata .gadini.vsichki partii sa mekereta na mafiata.

2013.05.13 | 11:15

1
Да, за българските политици добруването на народа никога не е било приоритет. Никога. Те отдавна са забравили мястото си и наглостта им е без край. Господ да ги съди.

Добави коментар

Водещи новини