Дайнов: Малките партии са началото на нови политически субекти

  • 12 май 2013 23:19

  • 1247
  • 0
Дайнов: Малките партии са началото на нови политически субекти
©

Малките партии, които събраха доста гласове, са началото на българското търсене на нови политически субекти. Това каза  пред журналисти политологът Евгений Дайнов. „Това търсене ще продължи и цялата политическа система ще се променя в близките три – четири – пет години. Установените партии също ще трябва да се променят, за да останат популярни, но ще влязат и други партии, които носят новите искания на хората”, заяви Дайнов.

„Тези парламентарни избори са междинна спирка. Влакът е спрял на Каспичан, той не е нито в София, нито във Варна. Това е междинна спирка на един дълъг процес на промяна в българската политика”, посочи той. По думите му – не може да се направи никакво сравнение между парламентарните избори през 2009 г. и настоящите.

”През 2009 г. имаше вяра, че Бойко Борисов и ГЕРБ идват с програма и, че са политически грамотни лица, които ще свършат някаква работа, а сега - просто сблъсък на различни отбори, на различни фен клубове. Без да има доминиращо усещане в хората, че някой може да свърши работата, която може да се свърши”, каза още Евгений Дайнов.

Последвайте канала на

1247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини