Мърфи: Присъствието на ОССЕ на изборите не е крачка назад за България

  • 09 май 2013 08:33

  • 989
  • 3
Мърфи: Присъствието на ОССЕ на изборите не е крачка назад за България
©

Никой в София не бива да гледа на присъствието на наблюдатели на изборите тази година като на някаква крачка назад. Това заявява в ръководителят на краткосрочната мисия на ОССЕ за наблюдение на предсрочните парламентарни избори през 2013 г. и член на ирландския парламент Оуън Мърфи, цитиран от БТА.

Решението на София да посрещне наблюдателите от ОССЕ е признание за израстване на България в рамките на Европа и отдаденост на многостранното сътрудничество, основаващо се на нашите споделени демократични цели, посочва Мърфи. Той отбелязва, че са изминали 16 години от последната мисия за наблюдение в страната и сега откриват много различен политически пейзаж.

Ние не идваме в София, за да поставим под въпрос способността на българите да проведат свободни и демократични избори, а по-скоро, за да изпратим сигнал, че ОССЕ е в готовност активно да подкрепи България като всяка друга държава членка на организацията, се казва в изявлението.

Недоволството на народа от политическата класа, двуполюсният политически дебат и силната конкуренция между партиите са само част от съставките, които превръщат изборите на 12 май в определящ момент за историята на България, заявява ръководителят на мисията. Той посочва, че наблюдателите на ОССЕ ще следят с "отворени очи" вота и в понеделник ще споделят своите наблюдения.

Последвайте канала на

989 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Zilda

2013.11.29 | 16:37

3
Never would have thunk I would find this so inbidpensasle.
Valdenio

2013.11.28 | 02:59

2
A plliasngey rational answer. Good to hear from you.
Alinson

2013.11.26 | 20:59

1
In awe of that anwsre! Really cool!

Добави коментар

Водещи новини