Цигански организации се борят с търговията с гласове

  • 07 май 2013 20:47

  • 2236
  • 3
Цигански организации се борят с търговията с гласове
©

Различни ромски организации започнаха кампания срещу купуването на гласове за изборите.

В ромската махала в село Лесново до Елин Пелин, където живеят около 1000 души, доброволци от стажантската програма в Народното събрание организират мероприятия в рамките на кампанията "Не продавам гласа си".

На местно ниво инициативата е под надслов "20 лв. = на четири години мизерия", обясни доброволката Анелия Дудинова, цитирана от БТВ. Тя е част от младежите, които убеждават хората да не продават гласа си.

Жителите на ромската махала в Лесново са категорични, че са достатъчно грамотни и образовани, за да преценят за кого да гласуват.

Според някои информации купувачите на гласове предлагат на местните по 30 лв., като този път на прицел са безработните, а не както друг път – работниците във фирми, принуждавани да гласуват за определен кандидат. Местните обаче твърдят, че досега не са им предлагали пари за гласовете им.

Последвайте канала на

2236 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
az

2013.05.12 | 23:44

3
Най-новата форма за купуване на гласове от Герб в Лом е раздаване на скъпи деликатеси от Лидъл и Кауфланд под формата на пакети,подготвяни от соц.грижи в тъмни доби,за да не разберат нуждаещи се българи за тази сделка.Каква наглост!
ZEVZEK

2013.05.10 | 08:30

2
НЯМАМ ДУМИ. ТОЛКОВА "СЪВЕСТНИ ЦИГАНИ". БРАТЯ ОТ БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО,УЧЕТЕ СЕ ОТ ТЯХ !!!

2013.05.10 | 08:30

1
Като е нещо отрицателно-хвърляш пяна!Това е пътя на цялата нация.Иначе,ще се делиме,като племената в Авганистан.И съответно ще имаме техния стандарт.Поздравявам ги,защото постъпката е в унисон с това,за оето и ти се бориш.Иронията в случая е неуместна.

Добави коментар

Водещи новини