Фалшиви писма казват на имами за кого да гласуват

  • 25 април 2013 17:17

  • 1742
  • 4
Фалшиви писма казват на имами за кого да гласуват
© Булфото

Председателят на РИК в Разград хвърли оставка. Емил Попов обяви, че напуска поста преждевременно по лични причини.  Запознати обаче твърдят, че уважаваният в града икономист отказал да оглавява изборната администрация след появата на скандален фалшификат, свързан с предстоящия вот, пише "Стандарт".

Вчера имамът от разградското село Езерче е получил писмо, подписано от областния мюфтия на Разград Мехмед Аля, в което той ултимативно му заповядва да агитира в джамията за кандидата на управляващите в Разград д-р Валентин Василев. Духовникът трябвало да обясни на електората, че като областен управител ветеринарният доктор бил направил много за мюфтийството и затова следва правоверните да го подкрепят с бюлетина №15.

Става дума за фалшификат, написан върху бланка на мюфтийството, подписът на който е подправен, обясни мюфтията на Разград Мехмед Аля. И той, и щабът на ДПС в града са поискали вече районната прокуратура да разследва, кой е автор на злоупотребата. ДПС са подали жалба и в РИК, но с гласовете на ГЕРБ нейното разглеждане е отхвърлено. Изборната комисия е препратила измамната депеша също към прокуратурата.

Разправиите, свързани със сигнала, най-вероятно са накарали председателя Попов да хвърли оставка, твърдят негови колеги от другите партии. Очаква се ЦИК да се произнесе по исканата смяна. В местната структура на ГЕРБ в града вече обсъждат председателския пост да се заеме от финансиста Михаил Тодоров, досегашен говорител на РИК, назначен от квотата на управляващите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1742 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Carrice

2013.11.30 | 16:15

4
You have shed a ray of sunnsihe into the forum. Thanks!
Ndilemeni

2013.11.28 | 14:52

3
You're the one with the brains here. I'm wacithng for your posts.
Camp

2013.11.28 | 10:50

2
It's always a relief when someone with obvious exrsptiee answers. Thanks!
Lais

2013.11.26 | 21:41

1
You got to push it-this esiastnel info that is!

Добави коментар

Водещи новини