Бъчварова: ГЕРБ даде спокоен тон на предизборната кампания

  • 08 април 2013 09:41

  • 1204
  • 2
Бъчварова: ГЕРБ даде спокоен тон на предизборната кампания
©

"ГЕРБ даде тон на предизборната кампания – спокоен тон на реализма и конструктивността. Беше много важно, че това беше обявено преди официалния старт. Другите партии ще се съизмерват с това поведение и с този тон. В пространството бяха лансирани доста странни и даже опасни за развитието на страната политически идеи". Така социологът Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., бивш началник на политическия кабинет на ГЕРБ коментира в „Преди всички“ по БНР вчерашната Национална конференция на ГЕРБ.

"Това, което ГЕРБ не успя да направи по време на управлението си е да покаже резултат от усилията, който да има смисъл за обикновените граждани. Не мисля, че става дума за неизпълнени обещания. Поуките бяха взети и те са в детайлите на управлението, които доведоха до проблемите на улицата. Ние минахме през тежък период, както и Европа. Неизбежно беше да има и обществено реакция заради трудните условия, в които хората живеят", каза още тя.

"Не мисля, че има ляв завой в програмата ни. Запазване на финансовата стабилност и данъците не е никакъв популизъм. Лозунгът „работа“ е дясно разбиране. Никой не обеща социални помощи на калпак, а увеличение на пенсиите и помощите, когато икономиката го позволи", добави Бъчварова.

"Проблемът на бъдещото управление е икономическата ситуация и възможностите за нейното подобрение. Това е по-голям проблем от политическата ситуация. Диалогът с гражданските организации не е прекъсвал. Но за такъв диалог се искат две страни. За подобряване на малкия и среден бизнес също се изисква активност от страна на бизнеса.
Вариантите за бъдещия парламент са по-скоро невъзможни. Има голямо раздалечаване във вижданията между ГЕРБ и БСП и ГЕРБ и ДПС, има различия и с "Атака". Формулата от миналото Народно събрание може да се запази и в следващото, каза Бъчварова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1204 2

Коментари 2

Добави коментар
zz

2013.04.10 | 19:42

2
Още една излязла от камиона с щасливите прасетата след Пиги Радева.!Израза "когато заработи икономиката..." означава : никога.

2013.04.08 | 20:54

1
...разбира се че никога...щом като същия този среден "бизнес"държи на депозити в банките над 39 милиарда лева...за това ще се молим на Европа за фондовете...

Добави коментар

Водещи новини