Изборните листи - пълни със спортисти

  • 20 март 2013 20:38

  • 1657
  • 6
Изборните листи - пълни със спортисти
© Булфото

В навечерието на извънредните парламентарни избори партиите масово ухажват спортни легенди, за да ги включат в листите си. От гражданските квоти на изборите един срещу друг на политическия терен ще застанат олимпийски и световни медалисти. Вижте кой на кого води в привличането на шампиони, медалисти и голмайстори.

Досегашните управляващи от ГЕРБ засега водят в привличането на именити шампиони в редиците на кандидатите за депутати, съобщи БНТ. Сливенската организация на ГЕРБ вече номинира златната Станка Златева. Тя е петкратна световна шампионка по борба, в колекцията си има и два сребърни олимпийски медала. Златева е родена в сливенското село Крушаре и издигането на кандидатурата й точно в този район е съвсем логично. Станка Златева е приела поканата на ГЕРБ-ерите, защото, по думите й, "иска да направи хубави неща за спорта и за региона".

В размирна Варна местната организация на ГЕРБ също залага на спортни легенди. Легендарният ни боксьор Ивайло Маринов е номиниран за листата в морския град. Той е олимпийски шампион от Сеул, на игрите в Москва е трети. Има още една световна и две европейски шампионски титли.

"Аз искам да помогна на Варна и на спорта на Варна, специално за града. Гледам, че може би имат нужда от мен", сподели Ивайло Маринов.

Изборната лодка на ГЕРБ във Варна може да разчита и на голямата гребкиня Румяна Нейкова - олимпийска шампионка в Пекин. Има още сребърна и бронзова титли от олимпиади. Притежава три световни купи, две световни титли и една европейска. Нейкова е и съпруга на спортния министър в кабинета "Борисов".

Засега БСП в листите си планира една спортна легенда, която обаче винаги уцелва десетката. Точният мерник на Весела Лечева й носи пет световни и осем европейски шампионски титли. Четири пъти печели световната купа. Абонирана е за вторите места на олимпиадите в Сеул и Барселона. Лечева е била депутат от левицата в 39-то и 40-то Народно събрание. В правителството на Станишев тя оглавяваше Държавната агенция за младежта и спорта.

Потенциално левицата може да разчита и на друга легенда. Нешка Робева също е била депутат от БСП. Неофициално се говори, че с нея са водени разговори, но какъв е резултатът от тях нито Робева, нито от "Позитано" 20 казват. Нищо чудно и друга партия да се опита да привлече речевитата и винаги отстояваща позицията си специалистка по художествена гимнастика.

"България на гражданите" може да търси високи резултати с 202-сантиметровия волейболист Пламен Константинов. Той знае как се посрещат атаки - дали ще може в политиката да им отговаря предстои да видим. Бившият национал един път вече беше депутат за кратко от НДСВ в по-предишния парламент.

Друг спортист, който е влизал в политически състезания, е футболистът Христо Йовов. Синята легенда беше син кандидат-кмет на Своге и загуби битката едва с 4%, но стана общински съветник.

Дали някой от сините ще заложи на нападателя и атакуващ халф в листите си, предстои да видим.

Последвайте канала на

1657 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.03.24 | 02:39

6
Каквито хората от листите такива и всички ГЕРБ-и. Това са им последните отчаяни опити да се докопат до властта - като държат полицията, ЦИК и всичко с което ще манипулират изборите на всяка цена. Само не разбирам защо тия спортисти са се съгласили - или и при тях важи правилото ако не става с пари става с много пари, не им прави чест да се намесват в тия мръсни политически игри!
Help

2013.03.23 | 19:24

5
Sportisti do politicheski trupove? S kakvo gi privlichat?

2013.03.23 | 14:23

4
Ами да. Не са най-умни. Но са виждали трибагреника поне веднъж в живота си. Насълзени.

2013.03.23 | 11:50

3
до№2 Ти си от тия ,които го лапат за пари.Кажи си тарифата, веднага ще ти звънна.

2013.03.23 | 11:49

1
az sam ot GERB kvi sa tiq klounni v taq lista imali ponqtie ot ne6to taq hora doverqvah se na vas GERB ama mai 6e si promenqq re6enieto

2013.03.23 | 11:49

2
Ти май си от тия дет пишат за пари тъй като гледам

Добави коментар

Водещи новини