Фидосова на тайна среща обсъжда новия Висш съдебен съвет

  • 05 юли 2012 07:30

  • 1179
  • 0
Фидосова на тайна среща обсъжда новия Висш съдебен съвет
©

Председателят на парламентарната правна комисия Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после събра на тайна среща тримата първи в съдебната система - шефа на ВКС проф. Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва, шефа на ВАС Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски и главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев, съобщава "Стандарт", позовавайки се на информация от магистрати.

Срещата, както и обсъжданите теми не са оповестявани.

По неофициална информация били обсъдени въпроси, свързани с новия състав на Висшия съдебен съвет и годишните доклади на ВКС, ВАС и прокуратурата.

Сред обсъжданите теми били и критериите, по които да се номинират и избират членовете на ВСС от съдебната и парламентарната квота. Предложението е било те да се уеднаквят. Един от поставените проблеми е, че в момента много магистрати са в отпуск, а общите събрания на съдиите и прокурорите трябва да се проведат до 15 юли. На тях се номинират магистратите, които ще влязат в следващия ВСС, както и се излъчват представители на делегатските събрания, където се обсъждат кандидатурите.

Самата Фидосова не беше открита да потвърди или отрече информацията. Очаква се във вторник на извънредно заседание правната комисия да одобри критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за 11-членната парламентарна квота във ВСС. Със сигурност до кастинг няма да бъдат допускани магистрати със спорна репутация в гилдията, нито адвокати, защитавали бандити в съда. Самите номинации ще започнат преди лятната ваканция на парламента, а самият избор в пленарната зала се очаква да е през септември.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини