ВСС няма да избира главен прокурор (видео)

  • 29 юни 2012 19:06

  • 911
  • 0
ВСС няма да избира главен прокурор (видео)
©

Настоящият Висш съдебен съвет няма намерение нито да стартира процедура, нито да избира новия главен прокурор. В това представляващият ВСС Анелия Мингова е уверила президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на срещата им, в която е участвала и Анна Караиванова - главният инспектор на Инспектората към ВСС, съобщава БНТ.

Срещата беше част от поредицата срещи на Плевнелиев с представители на съдебната власт. Вчера той разговаря с председателите на Върховния административен и касационен съд и с главния прокурор. Разговорите са в изпълнение на инициативата на държавния глава за установяване на добър диалог на президентската институция с представителите на всички власти.

Анелия Мингова посочи, че е общо мнението, че тези, които ще работят с новия главен прокурор, би следвало да имат и правомощието да направят този избор. За кариерни бонуси тя изрази убеждението, че мандатът и работата във ВСС не трябва да бъде кариерна пречка за израстването в професионално отношение на неговите членове. Тези правомощия би трябвало да бъдат поставени в закона по начин, позволяващ след преустановяване на мандата членовете на ВСС да заемат позиции в съдебната система, отговаряще на тяхното професионално и етично отношение към изпълняване на задълженията им.

Последвайте канала на

911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини