Крум Зарков: Предлагаме да се даде възможност за втори шанс на добросъвестните длъжници

  • 03 октомври 2022 14:59

  • 3267
  • 2
© bulphoto (архив)

България е единствената държава в ЕС, която не е уредила въпроса с т.нар. фалити на фирми. Това е така, защото партии, депутати и институции катастрофират в сложността на законопроекта. Това заяви служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо по време на представянето на проекта на Закона за несъстоятелността на физическите лице, предаде репортер на Novini.bg.

Феноменът на свръхзадлъжнялостта правят така, че никой да не е доволен. Ние търсим балансиране на уреждането на обществените интереси и на двете страни – длъжник и кредитор. Това поставя пред нас няколко предизвикателства. Трябва да се защитят длъжниците, а не хитреците, но и интересите на кредитора. Време е да се изправим смело пред този въпрос. Друг проблем е, че страната ни е заплашена пред наказателна процедура.

Гарантира ли правата на потребителите новият законопроект за колекторските фирми

Ние предлагаме законопроект, който да не създава проблем при правоприлагането, а да урежда интересите и на двете страни. Длъжниците са хора, които са били изправени пред житейско предизвикателство или да взели грешно решение. Сега предлагаме да се даде възможност за втори шанс на добросъвестните длъжници.

Предвидена е и възможност за опростяване на дълга, като последна мярка и при определени условия, изгодни и за двете страни.

 

 

 

Мая Йорданова
3267 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 22:11

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.03 | 17:31

1
Да се привика руския посланик Митрофанова и да и се връчи нота, относно анексирането от Рашистан на украинските територии.... ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В ЕС ИЗВИКАХА ПОСЛАННИЦИТЕ НА ПУТЛЕРСТАН!!!!

Добави коментар

Водещи новини