Крум Зарков захапа Нинова и БСП: Надявах се друг да издигне Вежди Рашидов

  • 23 октомври 2022 19:59

  • 5288
  • 10
Крум Зарков захапа Нинова и БСП: Надявах се друг да издигне Вежди Рашидов
© Кадър - БТВ
Слушай новината Слушай новината

Връщането на хартиената бюлетина ще е голяма грешка. Когато пламенно се защитава парламентаризмът, поне на думи, базата на парламентаризма е доверието в изборни процес. Мотивите на избирателя да гласува не са дали гласува с бобче, на машина или хартия. Истинските мотиви да гласува е, че нещо ще се случва по-добре. Той има нужда да вярва, че когато иде да гласува, бюлетината ще бъде правилно отчетена, няма да вижда задраскани протоколи и оспорени изборни резултати.

Това  в предаването „Защо, господин министър?“ по БТВ министърът на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо. Като член на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е той припомни, че социалистите са настоявали в 44-ото Народно събрание за въвеждането на пълното машинно гласуване и не разбира защо БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отстъпва от тази позиция.

„Предишните Народни събрание лесно избраха председател, но трудно съставиха правителство. Сега се надявам да е обратното. Сега предстои да се съставят комисиите и да се изберат председатели. Надявам се да няма драми там, за да може да започне законодателната дейност“, коментира Зарков възможността за формиране на правителство.

Парламентът най-накрая има председател!

Надявах се друг да издигне Вежди Рашидов, ако това е бил единственият вариант. ГЕРБ, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ДПС и „Български възход“ не ми прозвуча добре. Избор трябваше да се направи, имаме председател. Тези четири формации няма да излъчат правителство, но имат и други допирни точи – за хартиената бюлетина“, добави Зарков.

„Да си представим, че се намери воля да се състави ясна законодателна промяната. На всички е ясно какво трябва да се направи. Предстои приемането на бюджет. Има достатъчно работа, която трябва да се свърши, но не бих се ангажирал с прогноза дали ще има правителство. Да се надяваме, че разговорите няма да текат така, както тези при избора на председател на НС“, подчерта министърът на правосъдието. 

Крум Зарков: Всички законопроекти по Плана за възстановяване са подготвени

27 са законите, които трябва да бъдат прието до края на 2022 година, като 10 от тях пише Министерството на правосъдието. „Те ще бъдат внесени веднага, когато са готови. Те не са нещо, което правим за Европа, а съдържат неща, с които трябва да се подобри живота на българите“, уточни Зарков. „Един от най-важните закони е този за личния фалит. Той трябва да даде втори шанс и глътка въздух за хора, които заслужават. Човекът се казва Стоян, като него има хиляди. На 30 години се връща в България за операция. Влюбва се тук. Тръгва животът му, но нещата не се получават, както иска. За да запълва месеците взима по 300 лева. На 36 години връзката му се разпада, а им 40 хиляди лева кредити. Той не се отказва, започва да работи. От тогава са минали 10 години. Взимат му всичко, което е над минималната заплата. В момента 40-хилядният му кредит вече е 120-хиляден. С този закон ще направим така Стоян и кредиторите му да се видят, да се разберат и да продължи живота си“.

Ако не бъдат приети законите, България няма да получи втория транш плащания по Плана за възстановяване", обясни министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5288 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Емѝ...

2022.10.23 | 20:18

1
унуките на грацкио комитет на БКП много ги е яд на костококата крушовска биволица, щото ги отнесе.
Емѝ...

2022.10.24 | 06:19

10
крумчо, ти ли си? не си ял бой отдавна.

2022.10.23 | 20:42

2
хапи, хапи, ама да не прихванеш бяс.

2022.10.23 | 22:41

9
Ай събуди се,гледай да има НС.,защото служебното дори и при нови избори не може да се справи.Стига това НС да не ни занимава както предното със проблемите на олигарсите и накрая да претупа и бюджет и мерки и закони.
PaulaFox

2022.10.23 | 22:17

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Цв

2022.10.23 | 21:35

4
А бе мухльо, кръволок, червен потомък-затвори си лайняната уста!

2022.10.23 | 22:02

7
не се притеснявай, за неграмотните като теб ще има хартиени бюлетини отново

2022.10.23 | 22:00

6
Крумчо ,целия свят ни се смее,че правим избори по венецуелски т.е.корупционно ти как ще ни убедиш,че това е най доброто?Няма никакъв контрол,двама братя в конфликт на интереси бърникат подпомагани от венецуелски специалисти и става каквото става.

2022.10.23 | 21:51

5
Избора за председател на НС е гласуван ,тия още не знаят къде са.Явно още иска да е министър ,без да го интересува,че парламента трябва да работи.Вие благодарете ,че Вежди прие,че е свестен,диалогичен и уважителен,а ти се дръж прилично.Хартиените бюлетини са задължителни за да се върнем в цивилизования свят,а не с мадуровките.Издавате се ,че питате софтуера,че и Киро и той.
баба гицка

2022.10.23 | 20:52

3
едно правилно нещо ще направи нинова и те ще я изядът

Добави коментар

Водещи новини