Съдът остави окончателно в ареста мъж и жена, обвинени в пране на пари

  • 14 октомври 2021 14:43

  • 464
  • 0
Съдът остави окончателно в ареста мъж и жена, обвинени в пране на пари
© gettyimages

Пловдивският апелативен съд остави в сила потвърдената от Окръжен съд мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо мъж и жена, обвинени в "пране на пари", съобщават от пресцентъра на Съдебната палата.

Б. Я. и С. Х., който е с двойно гражданство /българско и ливанско/, са обвинени за това, че през 2021 г. в Пловдив, са извършвали "пране на пари" чрез 17 банкови превода за общо около 0.5 милиона евро.

Закопчаха двама чужденци във Варна за жестоки измами

Други 90 превода не са осъществени заради блокиране на сметката. Според апелативния съд събраните по делото доказателства водят до предположение, че Б. Я. и С. Х. са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми.

Въззивната инстанция сподели виждането на първата инстанция, че опасността от извършване на престъпление и укриване от страна на обвиняемите е налична. Взе предвид и факта на осъждането на всеки от двамата за други престъпления.

Апелативният съд отхвърли жалбите на подсъдимите за влошаване на здравословното им състояние, като се позова на изготвените експертизи, които не сочат заболявания, несъвместими с условията в ареста. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Мая Йорданова
464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини