Изправят пред съда седем души за пране на пари, придобити чрез трафик на хора

  • 02 юни 2022 17:15

  • 875
  • 1
Изправят пред съда седем души за пране на пари, придобити чрез трафик на хора
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Окръжната прокуратура в Плевен предаде на съд седем обвиняеми за пране на пари. Тя е постигнала съгласие със защитниците им по досъдебно производство за решаване на делото със споразумение след неговото приключване, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

По делото е установено, че седем мъже от град Кнежа през периода от 3 май 2016 г. до 27 ноември 2017 г. са извършвали многократни преводи като наредители от Кралство Швеция, чрез системи за бързо разплащане на различни суми, се посочва в съобщението от прокуратурата.

Парите, които са превеждани от всеки един от тях, са в размер от 13 986 лв. до 55 962 лв. Средствата са придобити чрез извършено тежко умишлено престъпление - трафик на хора, за което обвиняемите са осъдени с влязло в сила решение на Районен съд Вексьо, Кралство Швеция, добавят от прокуратурата в Плевен. 

Страните по съдебния казус са се договорили за всеки един от обвиняемите наказанието да е ефективно лишаване от свобода в различен размер - от една година до две години и единадесет месеца при първоначален общ режим.

Предстои разглеждане на делото в Окръжен съд –Плевен.  

Съдът пусна на свобода задържаните при спецакция в Сливен за контрабанда и пране на пари

Последвайте канала на

Константин Тодоров
875 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
само да питам

2022.06.02 | 17:26

1
абе що махнахте лайковете???!!!

Добави коментар

Водещи новини