Спецпрокуратурата с разследване срещу група за измами, компютърни престъпления и пране на пари

  • 02 август 2021 11:34

  • 956
  • 0
Спецпрокуратурата с разследване срещу група за измами, компютърни  престъпления и пране на пари
© Булфото (архив)

На 30.07.2021 г. под ръководството на Специализираната прокуратура бяха извършени процесуално-следствени действия на територията на гр. София в изпълнение на Молба за правна помощ, издадена от Служба на държавния прокурор – Йерусалим в Държавата Израел, съобщиха от пресцентъра на Спецпрокуратурата.

Разследването в Израел се води срещу организирана престъпна група за инвестиционни измами, компютърни престъпления и изпиране на пари. Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че участници в престъпното сдружение привличали хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа, парите обаче били превеждани от тях по смети на финансови мулета на групата.

В хода на действията по разследването са извършени претърсвания и изземвания на територията на ж.к. Студентски град. Иззети са документи, компютри, флаш памети, телефони и други веществени доказателства, относими към престъпната дейност на групата. Разпитани са 7 лица, две от които чужди граждани, постоянно пребиваващи на територията на Република България. 

Спецпрокуратурата в съвместна акция с Главната прокуратура в Бамберг и Централната служба за компютърни престъпления в Бавария

На 27.07.2021 г., в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Главна прокуратура в гр.Бамберг и Централната служба за компютърни престъпления на Бавария, Специализираната прокуратура извърши действия по разследване на организирана престъпна група със същия предмет на престъпна дейност.

Филип Епитропов
956 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини